Kodėl niekam nereikia Seimo vilos prie ežero?

Turto bankui niekaip nepavyksta parduoti vaizdingoje vietoje prie Didžiojo Siaurio ežero esančios poilsiavietės, kurioje vasarodavo politikai bei Seimo kanceliarijos darbuotojai su šeimomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

2014-06-02 13:23, atnaujinta 2018-02-13 06:51

Praėjusią savaitę buvo surengtas dar vienas - jau devintas aukcionas, kuriame bandyta parduoti anksčiau Seimui priklausiusį turtą, tačiau ir šįkart pirkėjų jam neatsirado.

Greičiausiai juos vis dar gąsdina Labanoro regioniniame parke pušų paunksmėje įsikūrusios vilos kaina bei taikomi apribojimai veiklai. Nors ketinamo parduoti turto kaina per kelerius metus sumažėjo bemaž perpus, 810 tūkst. litų už jį niekas neskuba pakloti.

Turto banko atstovai dar negali pasakyti, ar bus mažinama objekto pradinė kaina. Tuo tarpu Seimo kanceliarijos vadovas Jonas Milerius tvirtino, kad tai – riba, kurios peržengti neketinama. „Žemiau tikrai nenuleisime“, - portalui tvirtino kancleris, bet kol kas dar negalėjo pasakyti, koks bus vilos likimas, jeigu jos taip ir nepavyks parduoti.

Už aukcione gautus pinigus Seimo kanceliarija planavo baigti pagrindinių pirmųjų parlamento rūmų rekonstrukciją. Šiuose rūmuose dar liko neremontuotas trečiasis aukštas, kuriame yra Seimo vadovybės darbo kabinetai, istorinė Konstitucijos salė.

Pirmasis aukcionas, kuriame bandyta parduoti Švenčionių rajone esančią Seimo poilsiavietę buvo surengtas prieš dvejus metus. Tuomet už ją buvo prašoma 1,4 mln. litų. „Vienos aiškios priežasties nėra, jų yra visas kompleksas“, - paklaustas, kodėl politikų anksčiau mėgta vila nesulaukia naujo šeimininko, svarstė aukcionus rengiančio banko Turto atnaujinimo tarnybos direktorius Laimas Daniūnas.

Anot įmonės atstovo, pirkėjo galbūt neatsiranda todėl, kad regioniniame parke yra ribojama veikla – pirkėjas negalėtų plėsti poilsiavietės. Tuo tarpu į beveik prieš tris dešimtmečius suręstą poilsinę reikėtų investuoti nemažai lėšų. „Jeigu kas nors pirktų šį objektą, tai nebent savo reikmėms, bet nuo aštuonių iki penkių dirbančiam žmogui toks daiktas, matyt, nelabai reikalingas“, - kalbėjo L.Daniūnas.

Jis taip pat mano, kad parduoti objektą trukdo ir atstumas – 120 kilometrų nuo Vilniaus. Tiesa, jis niekada netrukdė politikams iš sostinės, kuriems poilsis prie ežero atsieidavo gana nebrangiai. Greičiausiai svečių iš Vilniaus vila sulauks ir šią vasarą, nes Seimui leidžiama naudotis poilsiaviete, kol ji nėra parduota.

Pirkėjams siūlomoje poilsiavietėje yra trys nameliai. Vienas jų didesnis – beveik 200 kvadratinių metrų, kiti – perpus mažesni. Poilsiavietei priklausančioje daugiau kaip trijų hektarų teritorijoje dar yra pirtis, ūkinis pastatas, valčių prieplaukos, lieptai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.