Kaina jau vienoda: ką rinktis - namą užmiestyje ar butą centre?

Vilniuje vienas po kito dygsta nauji daugiabučių kvartalai, o sostinės užmiestyje – šluojami sklypai ir statomi individualūs gyvenamieji namai. Ar pirkti butą miesto centre, ar keltis vos keliolika kilometrų už miesto? Kokį būstą susirasti lengviau ir kuris variantas yra pigesnis?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:34 AM

“Vilniaus užmiestis – Kairėnai, Avižieniai, Didžioji Riešė ir panašūs rajonai tampa vis populiaresni. Vos keliolika kilometrų nuo Vilniaus miesto centro esančios gyvenvietės – vienas iš pagrindinių konkurentų tolimiausiems miesto rajonams – Fabijoniškėms, Pilaitei, Pašilaičiams. Skirtumas tarp šių rajonų ir užmiesčio – vos 10 min. automobiliu”, - sako Evaldas Narbuntovičius, vieno nekilnojamojo turto skelbimų portalo  projekto vadovas.

Tiesa, pasak nekilnojamojo turto eksperto, norint susirasti gyvenamąjį namą netoli Vilniaus miesto ribų tektų ilgai paplūšėti, nes parduodamų namų Vilniuje ir Vilniaus rajone – perpus mažiau nei butų.

„Aplink Vilnių esančiuose rajonuose namų pasiūla nedidelė, kai kuriuose rajonuose pirkėjas turi rinktis vos iš dešimties pasiūlymų. Pavyzdžiui Avižieniuose šiuo metu parduodama apie 20 namų ir tik kelių iš jų kaina žemesnė nei 600 tūkst. litų. Butų pasirinkimas Vilniaus mieste – gerokai didesnis, pirkėjas gali rinktis iš dešimčių, o kartais ir šimtų pasiūlymų“, - sako E. Narbuntovičius.

Pasak nekilnojamojo turto eksperto, vidutinė namo kaina populiariuose užmiesčio rajonuose – Avižieniuose, Balsiuose, Kairėnuose, Galgiuose, Pavilnyje ir Tarandėje svyruoja nuo 400 iki 800 tūkst. litų. Mažojoje ir Didžiojoje Riešėje vidutinė namo kaina – daugiau nei pusė milijono litų.

Namas sostinės užmiestyje kainuoja tiek pat, kiek butas prestižiniuose rajonuose – Senamiestyje ir Užupyje – apie 500 tūkst. litų. Keliantis į butą atokesniuose rajonuose, pavyzdžiui Pilaitę, tektų išleisti 200 tūkst. litų, o išsirinkus butą Fabijoniškių rajone – ir apie 250 tūkst. litų mažiau.

„Tiesa, tuomet ir būstas būtų mažesnis, nes vidutinis Vilniaus mieste parduodamo buto dydis yra 50 kv. m., o namo sostinės užmiestyje – daugiau nei 150 kv.m. Mažesnė nei buto centre yra ir namo vieno kvadrato kaina. Sostinės užmiestyje parduodamų namų kaina svyruoja nuo 2 iki 3 tūkst. litų už kvadratą, o buto - nuo 3,9 iki 9 ir daugiau tūkst. litų. Taigi Vilniaus mieste gyevenamasis plotas dažniausiai yra dukart brangesnis nei užmiestyje“, - sako E. Narbuntovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.