2500 naujų butų vilniečiams. Ar yra iš ko rinktis?

Šį mėnesį Vilniuje, Šeškinės ir Fabijoniškių mikrorajonų sandūroje, pradedamas statyti antrasis gyvenamųjų namų „LightHouse“ kvartalo etapas „LightHouse II“. Čia bus įrengti 127 butai, statybas planuojama baigti 2015 m. trečiąjį ketvirtį.

Į „LightHouse“ gyvenvietę bus investuoti 25 mln. litų.<br>Vizualizacija
Į „LightHouse“ gyvenvietę bus investuoti 25 mln. litų.<br>Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2014, 1:26 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:49 PM

Pirmasis projekto „LightHouse” etapas sėkmingai užbaigtas, šiuo metu į naujus namus keliasi paskutinieji naujakuriai. Nekilnojamojo turto vystymo bendrovės „MG Valda” pardavimų skyriaus vadovo Manto Umbraso teigimu, atlikus naujakurių apklausą, pagrindinis kriterijus dėl ko jie pasirinko čia būstus, yra patogi rajono vieta.

„Kitos dvi priežastys, lėmusios pasirinkimą – susisiekimas ir išvystyta infrastruktūra bei geras buto išplanavimas. 23 proc. naujakurių pirko būstą kaip alternatyvą nuomai, 22 proc. pirkėjų kėlėsi iš senos statybos buto į naują ir 15 proc. kėlėsi į didesnį butą“, – apklausos rezultatus vardijo M.Umbrasas.

Naujakuriai, prisijungę prie protingų namų sistemos, galės stebėti automatiškai nuskaitomų skaitiklių duomenis ir analizuoti juos mėnesių, dienų ar net valandų intervalais. Sistema taip pat leis prisijungti prie gyvenvietės teritorijoje esančių IP vaizdo kamerų. Iš kiekviename bute esančio skydelio bus galima reguliuoti šildymą atskiruose kambariuose taupant šildymo išlaidas.

Pasak M.Umbraso, šiuo metu Vilniuje parduodama 2500 naujų butų.

„Tokia pasiūla užtikrina lengvesnį buto pasirinkimą ieškantiesiems kokybiškų namų ir tiems pirkėjams, kurie turi išskirtinių reikalavimų būstui.

Gegužės mėnesį parduota 10 proc. naujų butų pasiūlos. Pirkėjų aktyvumą lemia tai, kad šiuo metu dar galima palankiomis sąlygomis gauti finansavimą naujam būstui. Tuo naudojasi jaunos šeimos. Taip pat daugėja gyventojų, nusprendusių savo santaupas investuoti į nekilnojamąjį turtą.

56 proc. „LightHouse“ gyvenvietės naujakurių yra sudarę paskolos sutartis su pasirinktais bankais, likusieji būstą įsigijo nuosavomis lėšomis“, – pridūrė M. Umbrasas.

„LightHouse“ gyvenvietės projekto vystytojas – bendrovė „MG Valda“, generalinis rangovas -statybų bendrovė „Naresta”. Projekto investicijos sieks 25 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.