Parduodama Drakulos pilis

Parengė Ona Kacėnaitė 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 24, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:44 PM

Ši pilis – tai niūrus, dėžučių formos, impozantiškas XII amžiaus statinys ir vienos populiariausių beletristikos istorijų veiksmo vieta.

Įdomu tai, kad į šią Transilvanijos pilį B.Stokeris niekada nebuvo užsukęs, bet pasirėmė įvairiose knygose rastais planais ir jos atvaizdais.

Kasmet apie pusę milijono turistų iš visos pasaulio užsuka į Brane. Grafas Drakula - rašytojo B.Stokerio fantazijos vaisius, bet žiaurusis kunigaikštis Vladas, dėl žvėriško elgesio su pavaldiniais pramintas Drakula, realus asmuo.

Pilis, ilgą laiką priklaususi Ruminijos karališkajai šeimai, 1948 metais buvo nacionalizuota. Pasibaigus N.Ceausescu režimui, jis atiteko Habsburgų šeimai.

Dabartiniai garsiosios pilies savininkai - Dominicas, Magdalena ir Elisabeth Habsburgai jau per 70 metų, reziduoja toli nuo jos ir ją mielai perduotų į kitas rankas.

Jau septynerius metus pardavimas vyksta labai sunkiai. Šiandien Drakulos pilies likimas patikėtas Niujorko advokatų biurui "Herzfeld und Rubin".

"Jei kas nors mums pateiks gerą pasiūlymą, išsiaiškinsime kas jis, ką siūlo ir tuomet rimtai svarstysime", - sakė advokatų biuro atstovas Markas Meyeris britų leidiniui "Telegraph".

Pasak įvairių šaltinių, Rumunija nuo 2006 metų turi pirmumo teisę į pilį, kurios kaina turėtų siekti 80 milijonų dolerių.

Šis nekilnojamojo turto objektas gali būti patrauklus tik mėgėjams. Šiuolaikinės namų technikos pilyje nėra, tualetai - tik lankytojams ir tai ne gyvenamajame komplekse, bet užtat čia yra daugyvė nykių tunelių ir trupančių mūrinių sienų.

Iš pilies atsiveria vaizdas į žalumoje skęstančią aplinką. Drakulos buveinė įsikūrusi patogioje vietoje: per kaimą, besiribojantį su pilimi vingiuoja "gyva" transporto arterija.

Bet, pasak M.Meyerio, yra vietos nedideliam viešbučiui. Branas ir toliau turi būti plečiamas kaip turistų traukos vieta, kliudančią gatvę juk galima ir aplenkti.

Parengė Ona Kacėnaitė 

Daugiau apie nekilnojamąjį turtą - mūsų "Facebook" paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.