Ministras Dainų šventės išvakarėse: parkų estrados - apverktinos

Vilniaus Kalnų ir Vingio parkų

Vingio parko estrados remontas kainavo apie 200 tūkst. litų.<br>T.Bauro nuotr.
Vingio parko estrados remontas kainavo apie 200 tūkst. litų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 27, 2014, 4:50 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:48 AM

Penktadienį apžiūrėjęs paskutinius artėjančios Dainų šventės pasirengimo darbus Vingio parko estradoje ministras pabrėžė, kad kapitalinė rekonstrukcija Vingio ir Kalnų parkų estradoms yra būtina.

„Visos Dainų šventės vietos yra sutvarkytos, bet darbai nėra padaryti kaip mes norėjome. Estradoms reikalingos kapitalinės investicijos ir pilna rekonstrukcija“, - šalia Vingio parko estradoms žurnalistams kalbėjo Š.Birutis.

Ministro teigimu, dabar Vingio ir Kalnų parkų estradose buvo atlikti kosmetiniai remontai. Vingio parko estrados remontas kainavo apie 200 tūkst. litų, o Kalnų parko, anot jo, šiek tiek mažiau. Šios lėšos, pasak ministro, buvo skirtos iš savivaldybės ir šventės biudžeto.

„Lėšos kapitaliniam remontui būtų imamos iš valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų“, - žurnalistams sakė ministras.

„Kol kas mes dar neskaičiavome, kiek tiksliai gali kainuoti rekonstrukcijos, bet, manau, kad Vingio parko estrados kapitalinis remontas galėtų kainuoti apie 20 mln. litų“, - pridūrė jis.

Kultūros ministras skundėsi, kad dabartinis Dainų šventės biudžetas - 8 mln. litų - yra per mažas, nes bendra šventės sąmata yra apie 16 mln. litų.

„2009 metais šventės biudžetas irgi buvo 8 mln. litų, o prekių ir paslaugų kainos vis dėlto kyla, todėl kai kurie žiūrovai gali pasipiktinti pakilusiomis bilietų kainomis“, - argumentavo Š.Birutis.

Ministras pridūrė, kad trūkstamus pinigus turėtų sunešti žiūrovai pirkdami bilietus ir Dainų šventės rėmėjai: „Neparduodant bilietų ar neturint rėmėjų šventė neįvyktų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.