Vingio parko stadionas – geriausias Vilniuje

Baigtas pirmasis Vingio parke 1954 metais statyto Vingio stadiono renovacijos etapas. Jį jau galima pavadinti geriausiu Vilniaus stadionu, rašo „Lietuvos rytas“.

Vingio parko stadionas.<br>P.Lileikio ir M.Kulbio nuotr.
Vingio parko stadionas.<br>P.Lileikio ir M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-01 12:29, atnaujinta 2018-02-12 08:27

Per porą metų už 3,37 mln. litų stadione pakeista bėgimo takų ir sektorių sportinė danga, įrengti šuolių ir metimo sektoriai, atitinkantys Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos keliamus reikalavimus, stadiono tribūnose įrengta 2 tūkst. sėdimųjų vietų žiūrovams, sutvarkyta didžioji dalis aplinkos.

Taip pat visiškai atnaujintas stadiono administracinis pastatas, jame įrengtos persirengimo patalpos sportininkams kartu su dušais, pritaikytais ir neįgaliesiems, taip pat trenerių ir personalo darbo patalpos, treniruoklių salė.

Antrasis renovacijos etapas turėtų kainuoti 2,1 milijono litų.

2015–2016 metais bus baigta tvarkyti aplinka – šiuolaikiškai įrengti greta stadiono esantys teniso aikštynai, atnaujinta lauko treniruoklių aikštelė, inventoriaus sandėlis, įrengtas apšvietimas, sutvarkytos vandentiekio sistemos.

Vingio stadionas šiuo metu yra vienintelis kokybiškas stadionas Vilniuje, kuriame šiltuoju metų laiku gali treniruotis profesionalūs sportininkai – mūsų šalies olimpinės rinktinės ir jų pamainos nariai.

Stadionas statytas 1954 m. Nuo to laiko jame prieš keliolika metų buvo atnaujinti tik bėgimo takai ir sektoriai, todėl stadiono tribūnos, pastatai ir aikštelės buvo fiziškai ir morališkai pasenę ir susidėvėję, neatitiko priešgaisrinės apsaugos bei higienos reikalavimų.

„Puikūs įspūdžiai – šis stadionas yra pats geriausias Vilniuje“, – džiaugėsi disko metimo pasaulio ir olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.

„Šis stadionas ypač svarbus tiems, kurie sportuoja profesionaliai.

Stadionas pritaikytas sportininkams, užsiimantiems lengvąja atletika, šiuolaikine penkiakove“, – sakė V.Alekna.

Jis ketvirtadienį anksti rytą išbandė disko metimo sektorių.

„Numečiau 65 metrus“, – džiaugėsi sportininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.