Nustebsite, ką už milijoną galima įsigyti Lietuvoje ir pasaulyje

Namas už milijoną dolerių  (arba 2,5 mln. litų)  - koks jis Lietuvoje ir pasaulyje? 

Naujos statybos 134 kv.m vila Pervalkoje parduodama už 2,1 mln. litų.<br>„Ober-Haus“ nuotr.
Naujos statybos 134 kv.m vila Pervalkoje parduodama už 2,1 mln. litų.<br>„Ober-Haus“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Jul 26, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:32 PM

Niujorke vidutinė būsto kaina yra 1,2 mln. dolerių (3 mln. Lt), už milijoną šiame mieste  galima įsigyti padorų  butą su vienu miegamuoju. Buenos Airėse (Argentinoje) už tą pačią sumą pinigų galima nusipirkti prabangų butą su keturiais miegamaisiais, prestižiniame rajone. 

Keiptaune, Pietų Afrikos Respublikoje, už milijoną dolerių nekilnojamojo turto agentas pasiūlys  930 kv. m namą su penkiais miegamaisiais, baru ir net privačiu teatru,  Hiustone ( JAV)  tiek kainuoja 640 kv.m namas šalia upčs, su šešiais miegamaisiais, dviem barais, liftu ir per du aukštus besidriekiančia svetaine. 

O štai Lietuvoje už tokią sumą gero naujo namo prestižiniame rajone nerasite.

Jei dairotės gyvenamojo namo geriausiuose Vilniaus rajonuose, už pustrečio milijono litų  Valakampiuose, Turniškėse ar Žvėryne, įsigysite kuklų, senesnės statybos būstą.  Į prestižinį Laurų kvartalą su tiek pinigų net neverta užsukti. Mat  ten  vidutinės būstų kainos siekia 5 mln. litų. Šis kvartalas labiau vertinamas ne dėl atstumo iki miesto centro ar miško, o dėl jame susikūrusios bendruomenės uždarumo, ramybės.

„Pavyzdžiui, vienas mano pardavinėjamų objektų yra Valakampiuose už 2,6 mln.litų, namas tikrai gražus, šalia miškas, tačiau šio jo  mažesnė už kaimynystėje stovinčius namus, nes jis statytas 1998 – 2000 metais“, - palygino nekilnojamojo turto kompanijos RE/MAX brokeris Jevgenijus Funikovas.

Turėdamas tokią pinigų sumą, bet neturėdamas ambicijų gyventi pačiame prestižiškiausiame rajone,  pirkėjas lengvai rastų išskirtinį namą, pavyzdžiui,  Antakalnyje.

Mat  ten  vidutinės būstų kainos siekia 5 mln. litų. Šis kvartalas labiau vertinamas ne dėl atstumo iki miesto centro ar miško, o dėl jame susikūrusios bendruomenės uždarumo, ramybės.

Taigi, Vilniuje įsigijęs būstą už pustrečio milijono nelabai ir yra kuo didžiuotis. Bet Kaune tiek  investavus į namą , po savo kiemą jau galima vaikščioti aukštai iškėlus galvą.

„Palyginus Kauno ir Vilniaus būstų kainas už kvadratinį metrą, matyti, jog prestižinis būstas sostinėje kainuoja apie 8000 – 9000  Lt/kv. m, tuo tarpu Kaune aukščiausios kainos siekia tik 6000 Lt/kv. m Todėl, turint tą pačią sumą pinigų įsigytas būstas laikinojoje sostinėje nenuginčijamai galės būti vadinamas vienu prestižiškiausių“, – teigė J.Funikovas.

Paprastai gyvenamieji namai už pustrečio milijono litų yra nemažo ploto, dažniausiai 300 – 350 kv.m dydžio. Ieškodami būsto už tokią kainą,  pirkėjai tikisi  namo su  pirtimi, baseinu,  erdvia lauko terasa, sporto sale ar žiemos sodu.

Pajūryje prestižinį būstą renkasi toliau jūros

Atrodytų,  kad Lietuvos pajūryje  prabangiausi  namai  turėtų stovėti kuo arčiau jūros. "Tačiau Palangoje pirkėjai labiau dairosi namų netoli Birutės parko, kur ir kavinės ir parduotuvės nėra taip toli“, – sakė nekilnojamo turto kompanijos „Ober-Haus“ Vakarų Lietuvos regiono vadovas Linas Juozaitis.

Rinkdamiesi prabangų namą prie pat jūros, klientai nori gražios aplinkos, jau sukurto patogaus kvartalo. Laukinė gamta už milijonus mažai ką domina.

Nors šiuo metu tiek pajūryje, tiek Vilniuje ir Kaune yra pakankama prabangių  būstų pasiūla. Stambių sandorių sudaroma vos du ar trys per metus.

Namų už milijoną dolerių Lietuvoje ir pasaulyje nuotraukos - mūsų galerijoje!  

Dar apie nekilnojamąjį turtą  -  

„Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.