Stambule grius trys miesto panoramą darkantys dangoraižiai

Viename Turkijos didžiųjų miestų – Stambule – grius trys dangoraižiai. Ir visai nesvarbu, kad jie neseniai statyti, o pastatuose įrengti būstai – išparduoti. Turkijos aukščiausiajam administraciniam teismui niekiniai pasirodė statybos bendrovės tikinimai, jog dangoraižiai iškilo turint visus reikiamus leidimus. Teismas labiau įsiklausė į piliečių skundus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-22 13:05, atnaujinta 2018-01-29 15:17

O šie priekaištavo, jog 37, 32 ir 27 aukštų pastatai darko Stambulo panoramą, apžvelgiant ją nuo Bosforo sąsiaurio. Vos pradėjus kalbėti apie dangoraižių statybas turkai išsyk aršiai pasisakė prieš jas. Mat statiniai iškilę taip, jog puikiai matomi pro didžiausios Stambulo Suleimanijos mečetės minaretus.

Nepaisant pasipriešinimo, pastatai istoriniame Stambulo centre iškilo, o butai juose buvo parduoti.

2013 m. prie kritikų prisidėjo Turkijos premjeras ir perrinktasis prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas. Jis viešai išsakė savo pyktį statinių savininkams, kad šie nepaklausė siūlymų sumažinti dangoraižių aukštį.

Statybos bendrovė savo ruožtu aiškina, jog projektui statyti daugiaaukščius turėjo visus reikiamus leidimus ir licencijas. Tačiau teismo sprendimas galutinis ir neskundžiamas.

Daugiau nekilnojamojo turto - būsto "Facebook"!

Pagal hurriyetdailynews.com parengė Simona Viltrakytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.