Naujas modernus kolegijos pastatas: ar tai suvilios studentus?

Naujas požiūris į aukštąjį mokslą. Taip drąsiai naują Socialinių mokslų kolegijos (SMK) pastatą apibūdina šios aukštosios mokyklos atstovai.  Jis iškilo Vilniuje, buvusioje pramoninėje teritorijoje, nugriovus dalį „Kuro aparatūros“ gamyklos pastato, o įkurtuvės švenčiamos šiandien, rugsėjo 10 dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

2014-09-10 17:02, atnaujinta 2018-02-09 16:45

Idėją pasiūlė  direktorė

Modernaus, mokslo aviliu jau vadinamo statinio koncepciją sugalvojo kolegijos direktorė Gabija Skučaitė. „Teko lankytis nemažai tokių aukštųjų mokyklų užsienyje ir čia Lietuvoje turėjau svajonę įkurti tokią pat modernią mokslo erdvę, kuri būtu atvira, jos stogas būtų stiklinis, o visas statinio erdves pasiektų natūrali šviesa“, – pasakojo pašnekovė.

Pastato architektas  Remigijus Bimba papildė dar ir kolegijos interjerą įdomiais dizaino sprendimais. Pastate yra daug atvirų bendravimui skirtų erdvių, kurios tarsi susilieja į vieną visumą. Įrengtos 37 auditorijos, taip pat - vietos užklasinei veiklai: garso ir fotomontažo kūrimui, kūrybinėms industrijoms, studentų verslo įmonėms. Po  pastatu įrengtas požeminis automobilių garažas, talpinantis 75 automobilius.

SMK Vilniaus filiale įkurta didelė biblioteka, konferencijų salė,  planuojama atidaryti kavinę, kurios šefas bus žinomas Lietuvos kulinaras Artūras Braslauskas. Čia  gardų maistą valgys ne tik studentai, bet ir visi čia norintys apsilankyti miestelėnai.

Netolimoje ateityje – bendrabutis

Naujojo SMK pastato atidarymas tėra pirmoji planuojamo studentų miestelio Vilniaus centre dalis. Tikimąsi buvusioje pramoninėje teritorijoje įkurdinti studentų bendrabutį bei pastatyti inovacijų centrą, kuriame kurtųsi pažangios studentų verslo įmonės.

„Tikimės, jog po dviejų metų čia išdygs pažangus miestą puošiantis objektas“, – šypsosi G.Skučaitė.

Klaipėdoje esanti pagrindinė SMK būstinės taip pat laukia permainos – planuojama kolegiją perkelti į judresnę miesto dalį, šalia prekybos centro „Akropolis“. Taip pat aukštoji mokykla turi savivaldybės skirtą žemės sklypą, kurį nori iškeisti į kitą vietą ir joje taip pat pastatyti studentų bendrabutį ir įkurti mokslo, inovacijų bei laisvalaikio slėnį.

SMK Vilniaus filialo statybos atsiėjo 25 mln. litų, dalį lėšų projektui skyrė pati aukštoji mokykla, o kitą dalį kreditavo „DNB“ bankas. SMK kolegija veikia nuo 1994 metų, prieš tai ji buvo įsikūrusi Šiaurės miestelyje – Ulonų gatvėje.

Daugiau apie architektūrą - mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.