Nepopuliariame Vilniaus rajone – šimtas išskirtinių butų

Statybos ir nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Veikmė“ sostinės Viršuliškių mikrorajone, Č.Sugiharos gatvėje, baigė statyti naują daugiabučių kompleksą, į kurį investavo per 30 mln. litų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-06 16:29, atnaujinta 2018-01-28 10:03

Daugiabučių kompleksą „Veikmės namai“ sudaro du gyvenamieji namai su uždaru vidiniu kiemu. Tai – devynių ir penkių aukštų daugiabučiai.

Būstų plotas šiuose namuose svyruoja nuo 36 iki 115 kv. metrų. Daugiausia – dviejų kambarių (46–56 kv. metrų) ir trijų kambarių (58–78 kv. metrų) butų.

„Veikmės namų“ energinis efektyvumas atitinka B energinio naudingumo klasę: skaičiuojamosios energijos šildymo sąnaudos 29,36 kWh / kv. metrui per metus. Patalpų vidaus aplinka atitinka C garso klasę.

Rugsėjo pradžioje šiuose namuose buvo atliktas pirmasis Lietuvoje viso daugiabučio sandarumo testas, kurio metu oro pralaidumas buvo tikrinamas ne atskiruose butuose, bet visame name.

Tokį eksperimentinį sandarumo testą organizavo Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros ir Nacionalinė pasyvaus namo asociacijos.

Sandarumo testas parodė, kad „Veikmės namai“ atitinka A energinio naudingumo klasei keliamus sandarumo reikalavimus.

Sandarumo testo metu buvo matuojama, kiek patalpos oro pasikeičia per valandą.

B energinio naudingumo klasės būstuose per valandą patalpų oras turi pasikeisti ne daugiau kaip 1,5 karto. Pirmą kartą Lietuvoje išmatuoto viso daugiabučio sandarumas yra tris kartus geresnis už norminį ir net 20 proc. geresnis už minimalų A energinio naudingumo klasės pastato rodiklį.

„Yra trys pagrindiniai būsto kokybės vertinimo kriterijai: energinio naudingumo klasė, kuri lemia šildymo išlaidas, garso klasė, kuri izoliuoja gatvės ir kaimynų keliamą triukšmą, ir sandarumas. Kokybiškas ir sandarus pastatas sunaudoja mažiau šilumos energijos, geriau izoliuoja garsą ir užtikrina geresnį, sveikesnį mikroklimatą patalpose, – sakė  bendrovės „Veikmė“ direktorius Eugenijus Zaremba. – Sandarumo testas yra vienas patikimiausių statybos kokybės patikrinimų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.