Norite namo? Tik nepervertinkite savo finansinių galimybių

Rasti tinkamą sklypą

Vienas svarbiausių dalykų norint turėti savo svajonių namą – pinigai.<br>123 rf nuotr.
Vienas svarbiausių dalykų norint turėti savo svajonių namą – pinigai.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-03 06:28, atnaujinta 2018-01-23 15:46

Rasti tinkamą sklypą

Surasti tinkamą sklypą savo namo statyboms atrodytų lyg tikras galvos skausmas, tačiau nepanikuokite, praėjusiais metais Lietuvoje net 10 000 žmonių įsigijo žemės sklypus. Internete pilna skelbimo portalų, tačiau geriausia – atsižvelgti į svarbiausias gyvenimo aplinkybes ir remtis asmeninėmis NT agentų, specialistų, bei draugų rekomendacijomis.

Finansavimas

Vienas svarbiausių dalykų norint turėti savo svajonių namą – pinigai. Jeigu nuo pat pradžių jūsų projektas turės finansavimą – tai jau palengvins perkant sklypą. Jeigu nepavyko susitaupyti ar negavote palikimo – kreipkitės į banką.

Nustatyti realų biudžetą

Nepaisant to, ką jūs manote, realiai dauguma namų projektų nevyksta sklandžiai. Dažniausiai pradinė projekto sąmata nuo galutinės šiek tiek skiriasi ir visada remiasi kliento pageidavimais. Patariama paskaičiuotą biudžetą padidinti mažiausiai 10 proc.

Surasti dizainerį

Nesvarbu, ar pasirinksite statybos įmonę, kuri tiesiog suprojektuos ir pastatys namą ar architektą. „Pirmiausiai įsitikinkite, kad pasirinkote asmenį, kuris supranta

jūsų viziją, reikalavimus ir realiai telpa į jūsų biudžetą“,- pataria įmonės „Projektavimo Sprendimai“ direktorius Karolis Sankauskas.

Susisiekti su darbų vykdytoju

Pirmiausiai reiktų susitikti sklype su darbų vykdytoju. Tai yra geriausias būdas išsiaiškinti, ar pasirinktas sklypas tinka norimo namo statybai, ar bendra jų vertė bus likvidi, ar produkto kaina - konkurencinga rinkoje. Žmogus, turintis patirties, gali jums atsakyti į šiuos klausimus. Todėl tokio  specialisto pasirinkimas turėtų būti vienas pirmųjų žingsnių renkantis namą ar planuojant jo statybas.

Pasirinkti statybų planą

Žmonės, kurie pirmą kartą savarankiškai statosi namą, projektavimo ir statybos procese naudojasi statybų bendrovių paslaugomis. „Dažnai architektas ar statybininkas teikia pirmenybę tam tikrai statybos sistemai, pavyzdžiui, blokeliams arba mediniam karkasui. Būtinai pasidomėkite ir kitokiomis statybų technologijomis“,- patarė projektavimo ir statybos įmonių grupės „Norhouse“ vadovas Rokas Radvilavičius.

Paruošti sklypą

Pirmasis žingsnis fiziškai pradėti savo projektą:   paruošti sklypą pastato statybai. Tai reiškia, kad reikia suskirstyti darbus nuo augmenijos išvalymo iki sklypo išlyginimo (jeigu reikia). Jūsų pagrindinis rangovas arba įmonė, atliekanti šiuos darbus, taip pat gali spręsti drenažo ir pamatų įrengimo klausimus.

Pradėk statybas

Namo dėžutės statybos pradžia - jaudinantis momentas. Trumpai sakant, jūsų namų statybos susidarys iš penkių etapų: pamatų įrengimas, dėžutės įrengimas ir jos izoliavimas nuo vėjo ir lietaus, pirmasis įrengimo etapas (lauko), antras įrengimo etapas (vidaus) ir galutinė apdaila. Jei jūs planuojate prižiūrėti šiuos ir kitus etapus, paruoškite darbui savo projektų valdymo įgūdžius ir turėkite patyrusį bei patikimą padėjėją. Statybos vidutiniškai trunka nuo 6 iki 12 mėnesių, priklausomai nuo pasirinktos technologijos.

Mėgaukitės savo naujais namais!

Kai statybos ir interjero įrengimo darbai baigti –  esate pasiruošę įsikelti į savo svajonių namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.