Renovacijos kaina pučiasi - per metus paaugo penktadaliu

Daugiabučių renovacijos darbų kaina per metus išaugo apie 20 proc., atskirais atvejais ir iki 30 proc., ir pasiekė 350-400 Lt už kv. m (atskaičius 40 proc. valstybės paramos), rodo naujausi Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) duomenys.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 3, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 1:59 PM

Analizuojant kainas buvo vertinami daugiabučių renovacijos projektai, numatantys įgyvendinti standartines energiją taupančias priemones – šiltinti sienas ir stogą, keisti langus ir atnaujinti šildymo sistemą.

Numatant papildomas priemones, pavyzdžiui, diegti alternatyvius energijos šaltinius, kolektorinę šildymo ar rekuperacinę sistemą, keisti balkonus ir panašiai, renovacijos kaina gali išaugti iki 600-700 litų už kv. metrų.

Pasak BETA analizės, pagrindinės renovacijos brangimo priežastys – suaktyvėjusi būsto rinka didžiuosiuose miestuose, kvalifikuotų patyrusių statybininkų trūkumas ir padidėjusios daugiabučių atnaujinimo apimtys. BETA teigia, kad dabartinės renovacijos darbų kainos vis dar yra mažesnės už skaičiuojamąjį šalies statybų rinkos kainų vidurkį.

Prieš du mėnesius BETA atliko tyrimą ir palygino investiciniuose planuose numatytas kainas ir realiąsias. Rezultatai parodė, kad renovuojant daugiabučius atskirų rangos darbų ir priemonių kainos yra apie 20 proc. mažesnės už skaičiuojamąjį rinkos kainų vidurkį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.