5 milijonus kainavęs socialinis būstas Nidoje - lyg vasarnamis

Spręsdama socialinio būsto problemą Neringos savivaldybė nutarė statyti ne paprastą kelių

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2014, 9:41 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:34 PM

„Galima drąsiai sakyti, jog Neringoje pastatytas socialinis būstas yra brangiausias Lietuvoje. Už tokius pinigus, kiek išleista, galėjome pastatyti normalų keturių ar penkių aukštų daugiabutį ir jame įrengti 40 butų. Dabar pinigai išleisti, stovi gražūs nameliai, tačiau juose yra tik 24 butai“, - teigė Neringos savivaldybės tarybos narys Andrius Bagdonas.

Nidoje už maždaug 5 mln. litų pastatyti penki žvejo tipo nameliai labiau primena vasarnamius, prie kurių suręsti ir ūkiniai pastatai. Penkiuose namuose įrengti 24 butai. Savivaldybės sprendimu, keturi butai tuose namuose bus tarnybiniai, juose gyvens valstybės tarnautojai, neturintys nuosavybės Neringoje. Kiti 20 butų bus išdalyti eilėje socialinio būsto jau ne vienerius metus laukiantiems neringiškiams, kurie atitinka teisės aktuose numatytus reikalavimus.

Neringos savivaldybėje pateikta 101 paraiška gauti socialinį būstą. Jame apsigyventi norėtų per 200 žmonių.

Neringos savivaldybės mero pavaduotojas Vigantas Giedraitis teigė, jog statyti daugiabutį kurorte draudžia teritorijų planavimo dokumentai: „Gyvename tokioje vietoje, kur viskas saugoma, kur galima statyti tik tai, ką galima, o ne tai, ką norime. Sutinku, kad daugiabutis namas būtų buvęs protingesnis sprendimas nei penki žvejo tipo namai, tačiau tokia tvarka ir jos privalome laikytis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.