Neryje - grojantis fontanas ir reklama ant vandens sienos

Neries upėje - fontanas, kuris ne tik papuoš miestą, bet taps ir netradicine

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 17, 2014, 2:49 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:42 AM

Šalia Baltojo tilto veikiantis įvairiomis šviesomis apšviestas fontanas keistų srovės aukštį skambant muzikai, taip pat jis suformuotų vandens sieną, ant kurios galėtų būti projektuojami įvairūs vaizdai.

Savivaldybės tarybos Nepriklausomos frakcijos atstovė Nijolė Jagelavičienė sakė, jog šiuo metu svarstomi daugiau nei poros įmonių pasiūlymai dėl šio fontano įrengimo. Jis kainuotų iki 5 mln. litų ir būtų įrengiamas vien už verslo pinigus. Tuo tarpu savivaldybė įsipareigotų sutvarkyti greta esančios Neries krantinės atkarpą.

„Tai yra pirma mintis, pateikti 2-3 pasiūlymai iš Lietuvos ir iš užsienio firmų, vyko diskusijos ir su Plėtros departamentu Vilniaus miesto savivaldybėje. Tai yra planas, kuris bus pradėtas įgyvendinti tikrai ne šiandien ir ne rytoj - dabar mes norime sužinoti visuomenės nuomonę, ar toks dalykas reikalingas. Kaip ir miestiečiai pageidauja, artimiausiu metu tvarkytumėme krantinę“, - sakė N.Jagelavičienė.

Moteris tvirtino, kad fontanui išlaikyti savivaldybei nereikėtų skirti pinigų - jis būtų tvarkomas iš čia rodomos reklamos lėšų.

Politikė svarsto, kad projektas rimčiau galėtų būti pradėtas svarstyti kitąmet

„Tada pradėsime derinti ir leidimus, ir krantinės projektą, nes viskas atsiremia pirmiausiai į į upės gilinimą, kad galėtų praplaukti laivai. Lėšos fontanui būtų privačios, o krantinė juk yra viso miesto, visos Lietuvos, tai yra infrastruktūra, tad turėtų prisidėti savivaldybė. Tuose didesniuose perspektyviniuose mūsų projektuose krantinės sutvarkymas yra vienas prioritetinių“, - sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą