Rubliovka: kuo arčiau V.Putino rezidencijos, tuo būstai pigesni

Dar daugiau apie nekilnojamąjį turtą - mūsų "Facebook"! 

Taip gyvena žmonės elitiniame Maskvos priemiestyje - Rubliovkoje.<br>„newpix.ru“ nuotr.
Taip gyvena žmonės elitiniame Maskvos priemiestyje - Rubliovkoje.<br>„newpix.ru“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2014, 3:10 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:06 PM

Tyrimui pasitelkę kelis metodus ( nuo kartografinio iki vizualinio - iš kosmoso darytų nuotraukų "iššifravimo"), nekilnojamojo turto ekspertai sudarė išsamų vaizdą apie Rubliovo-Uspensko plento rajoną.

Gyvenvietės ir kvartalai buvo klasifikuojami remiantis šalutinėmis charakteristikomis: individualių gyvenamųjų namų plotu ir žemės sklypų dydžiu.

Pavyzdžiui, zona, kurioje yra Rusijos prezidento V.Putino rezidencija Novo Ogariove priskirta grupei, kur nekilnojamojo turto kainos kiek žemesnės, nei, pavyzdžiui, Barvichoje ar netoli Maskvos žiedinės automagistralės.

Pasak nekilnojamojo turto ekspertų, didelę įtaką būstų kainoms Rubliovkoje daro patogus susisiekimas. Šiuo požiūriu patogiausios vietos išsidėsčiusios iki Žukovkos.

Kita vertus, paklausi ir tolimoji Rubliovka, pavyzdžiui, Nikolino, kur pakankamai gerai išplėtota infrastruktūra ir kurią galima pasiekti mokama automagistrale. O vidurys - nuo sankryžos į Iljino plentą ir iki Gorkų 2, - ne tokia patraukli vieta, iš kur išvažiuoti gana sudėtinga.

Nekilnojamojo turto ekspertų pastebėjimu, būsto kainą nulemia ir infrastruktūra. Rubliovkoje ji išsidėsčiusi aplink Žukovkos rajoną: čia įsikūrę restoranai, kūno rengybos centrai, teniso aikštynai, mokyklos ir daug kas kita.

Dabar Rubliovkoje paklausūs tik naujos statybos objektai. Chaotiškos dešimtojo dešimtmečio namų valdos dažnai nesulaukia pirkėjų.

"Morališkai pasenę namai, nepatogiai išplanuoti ir nepasižymintys aukšta apdailos medžiagų kokybe, praktiškai nebeperkami, o jų kaina palaipsniui krenta, kas neigiamai veikia visą NT rinką", - patvirtino užmiesčio nekilnojamojo turto "Knight Frank" skyriaus vedėjas Aleksejus Treščevas.

Dėl to naujų namų, įsikūrusių sutvarkytuose Žukovkos rajono gyvenvietėse, kaina gali siekti ir 20 milijonų JAV dolerių (56 mln. Litų) , o Usovo būstų kainos vidutiniškai -- 2 mln. JAV dolerių (5,6 mln. litų).

"Knight Frank" patvirtino, kad Rubliovka tebelieka brangiausia vieta, nors jai ant kulnų lipa "Naujosios Rygos" ir populiarėjantys Minsko plentų kvartalai.

"Vidutinė būsto su žeme kaina Rubliovo-Uspensko plento rajone 2014 metų vasaros pabaigoje siekė 6450 dolerių už 1 kvadratinį metrą“, - teigė A.Treščevas.

Kainos nelabai keičiasi - žymaus augimo ar kritimo nebūna. Tik šiuo metu akivaizdžiai trūksta kokybiškų, šiuolaikinius reikalavimus atitinkančių būstų.

Dar daugiau apie nekilnojamąjį turtą - mūsų "Facebook"! 

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.