Palangos autobusų stotis virto prekybos centru

Šis penktadienis Palangoje – itin šventiškas: čia atidaryta naujoji autobusų stotis. Modernus pastatų kompleksas, kuriame įsikūrė ir didžiausias kurorte „Maxima XX“ prekybos centras, iškilo šalia Klaipėdos plento ir Kretingos gatvės sankirtos.

Naujoji Palangos autobusų stotis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Naujoji Palangos autobusų stotis.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-12-05 12:17, atnaujinta 2018-01-19 21:38

Komplekso statyba truko mažiau negu devynis mėnesius, statybos ir įrangos darbai kainavo daugiau kaip 20 mln. litų. Naujajame komplekse dirbs daugiau kaip pusantro šimto žmonių.

Stotyje, kuri užima 545 kvadratinių metrų ploto, įrengta moderni laukimo salė, kurioje yra 70 sėdimų vietų, dengti peronai, bilietų kasos, tualetai, kompleksas pritaikytas žmonėms su negalia, kurorto svečių patogumui – ir informacinis centras.

Perone - 16 autobusų stovėjimo aikštelių, keleivių informavimo, bagažo bei smulkių siuntų tarnybos. Laukimo salėje ir lauke įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, kurios padės užtikrinti keleivių saugumą. Stoties pastate veiks kavinė. Naujoji autobusų stotis per parą galės aptarnauti iki 300 autobusų. Dabar į kurorto autobusų stotį per tokį laiką užsuka maždaug 200 autobusų.

Įgyvendinus šį projektą ir autobusų stotį iškėlus iš miesto centro, žymiai sumažės transporto priemonių keliamas triukšmas, sumažės automobilių srautas ir oro tarša. Miesto centre taps jaukiau ir saugiau“, - sako Palangos meras šarūnas Vaitkus.

Stoties komplekse įsikūrusios „Maxima XX“ plotas – 3800 kvadratinių metrų. Tai jau trečioji ir didžiausia šio prekybos tinklo parduotuvė Palangoje.

Daugiausiai erdvės joje bus skirta šviežiems produktams – šviežiai mėsai, žuviai, kulinarijos ir konditerijos gaminiams.

Palangoje atidaryta „Maxima XX“ parduotuvė yra antroji šio prekybos tinklo parduotuvė, kurioje įdiegtos funkcionalesnės naujo tipo kasos. Tikimasi, kad tai palengvins kasininkų darbą – nauja programinė įranga, patogūs spalvoti liečiami ekranai leis greičiau atlikti reikiamas operacijas ir aptarnauti klientus.

Prekybos centre dirbs 119 darbuotojų.

Naujosios Palangos autobusų stoties komplekso užsakovas – bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ ir „Palanga Properties“. Generalinis rangovas – bendrovė „Vikstata“, projektavo - „City Projects“ specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.