Dangoraižio gyventojų balkonuose telpa net jų automobiliai

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 13, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:00 AM

Vietų automobiliams laikyti trūkumo problemą prabangaus elitinio Singapūro daugiaaukščio gyvenamojo komplekso „Hamilton Scotts“ projektuotojai ir statytojai išsprendė su polėkiu ir fantazija.

Kiekviename bute yra parkavimo vieta dviem automobiliams – nepriklausomai nuo to, kuriame aukšte tas butas yra. Tai yra automobilius galima laikyti tiesiog ko ne pačiame bute, rašo novate.ru.

Nors dangoraižis yra 56 aukštų, o bendras jo plotas viršija kelias dešimtis tūkstančių kvadratinių metrų, šios erdvės vis tiek nepakako įrengti bendrą daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę visiems gyventojams.

Tad architektai dangoraižyje nusprendė įrengti ne tik liftus žmonėms, bet ir krovininius liftus, galinčius kelti automobilius. Gyventojui pakanka įvažiuoti automobiliu į tokį liftą, nurodyti norimo aukšto bei buto numerį, ir automobilis pats jau po poros minučių atsiduria tiesiog bute.

Kiekvienam butui, kaip minėta, skirtos stovėjimo vietos dviem automobiliams, o toks neįprastas garažas nuo buto svetainės atskirtas stikline siena, tad kiekvienas savininkas savo mėgiama mašina gali grožėtis tiesiog sėdėdamas ant sofutės kambaryje.

„Hamilton Scotts“ – pirmasis pasaulyje dangoraižis su tokio tipo automobilių parkavimo vietomis. Šis pastatas apskritai yra vienas iš brangiausių nekilnojamojo turto objektų planetoje: vieno buto nuomos kaina per mėnesį čia kainuoja 11 tūkst. JAV dolerių.

Parengė Arūnas Ivaškevičius 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.