Netvarkote savo namo? Miesto šeimininkai jį ims ir nugriaus

Savivaldybės kantrybės taurę perpildę namo sostinės Giedraičių gatvėje savininkai puolė remontuoti sukiužusios trobos iškart, kai buvo pagrasinta, kad ją nugriaus.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 20, 2014, 4:01 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:25 PM

Stebuklų būna – tuo įsitikino valdžia, nuo kurios ilgą laiką slapstęsi Giedraičių gatvės 18-ojo namo šeimininkai netikėtai puolė rūpintis turtu.

Apleistas namas badė akis valdininkams, nes jis puikiai matyti pro savivaldybės dangoraižio langus.

Savivaldybės Būsto renovavimo skyriaus specialistai ne kartą raštu kreipėsi į bendrovę „Karmo“ bei Kęstutį ir Valeriją Jarusevičius, kurie yra Giedraičių gatvės 18-ojo namo šeimininkai, įpareigodami juos suremontuoti, rekonstruoti arba nugriauti medinį namą.

Bet laiškai nepasiekdavo adresatų, bendraturčiai jų neatsiimdavo. Valdininkai spėjo, kad dalis savininkų išvykę į užsienį.

Todėl savivaldybė viešai pagrasino, kad jeigu šeimininkai per pusantro mėnesio neatsilieps į kvietimą, pastatas bus nugriautas. Ir ką gi – kitą dieną jis jau buvo remontuojamas.

Ariogaloje (Raseinių r.) gyvenantis K.Jarusevičius nepanoro plačiau kalbėti apie namą Giedraičių gatvėje: „Perduosiu kitiems šeimininkams, tegu tvarko.“

Tie kiti šeimininkai – jo sutuoktinė ir įmonė „Karmo“, kurios direktorius yra jis pats.

Bendrovė įregistruota taip pat Ariogaloje.

Paklaustas, kodėl tiek laiko slapstėsi, K.Jarusevičius neigė kalbas, kad buvo nepasiekiamas, išvykęs į užsienį: „Visą laiką gyvenau Ariogaloje, nesunku buvo mane susirasti.“

K.Jarusevičius taip pat nenorėjo nieko pasakoti, ką darys su pastatu Vilniuje.

Bendrovė „Karmo“, kuriai priklauso dalis namo Giedraičių gatvėje, išgarsėjo planais prie automagistralės Vilnius–Panevėžys statyti verslo ir laisvalaikio centrą.

K.Jarusevičius dėstė, kad šalia viešbučio, kibininės, futbolo aikštės, teniso aikštynų bus įrengtas širdžių labirintas vestuvininkams, o dviviečiuose namukuose jaunieji praleistų pirmąją naktį.

Tačiau tai liko planais, o „Karmo“ šiuo metu yra įmonė, kurią slegia nemenkos skolos. Areštuotas ir sklypas Giedraičių gatvėje, kuriame stūkso namas, keliantis pyktį valdininkams.

16 arų sklypas gruodžio 29-ąją bus parduodamas už pradinę 258 tūkst. litų kainą. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.