To dar nematėte: Pamaskvyje parduodami tiesiog aukso rūmai

Elitinėje uždaroje Nikolino gyvenvietėje – vadinamosios Rubliovkos teritorijoje esančioje kotedžų vietoje – už 100 milijonų JAV dolerių parduodamas namas. Tokį skelbimą į savo svetainę įkėlė tarptautinė nekilnojamojo turto agentūra „Sotheby's International Realty“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2014, 1:31 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:27 PM

Rubliovka vadinama vietovė į vakarus nuo Maskvos, kur pati brangiausia žemė Rusijoje ir kur pristatyta sovietinio elito vilų, ištaigingų namų ir aukštų valstybės pareigūnų rezidencijų. 

Labai taikliai  Rubliovką apibūdino vienas jos gyventojų, buvęs Rusijos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Aleksejus Volinas: „Tai simpatiškas pernelyg tankiai užstatytas teritorijos gabalėlis, be to, labai mitologizuotas: vieni svarsto, kad tai sėkmės simbolis, kiti – kad skonio neturėjimo pavyzdys.“

Šiuo metu pardavinėjamos rezidencijos sklypo plotas – 97 arai, o pagrindinio namo, kurį dėl gausybės paauksuotų interjero detalių galima vadinti auksiniais rūmais, – 2,3 tūkst. kv. metrų.

„Rezidencijos išorė yra Europos aristokratų užmiesčio dvarų stiliaus kopija, o interjerai primena barokinių rūmų puošybą, – sakoma skelbime. – Kambariuose daug paauksuotų elementų, laukakmenių ir brangios medienos. Kai kurių patalpų grindys – iš natūralaus marmuro, o kabineto, biliardinės ir bibliotekos sienų plokštės pagamintos iš ąžuolo ir raudonmedžio masyvo.“

Rezidencijoje yra visi baldai: kai kurie iš jų buvo pagaminti pagal užsakymą, kai kurie įsigyti Europoje, privačiose baldžių dirbtuvėse. Pagrindiniame rezidencijos pastate – devyni miegamieji, kurių apdailos stilius išlaikytas vienodas, tačiau kiekvienas turi savo nepakartojamą išvaizdą. Be gyvenamųjų patalpų, name yra SPA su masažo sale, sauna ir dviem baseinais.

„Tai anaiptol ne pats brangiausias namas Rubliovkoje, – sako kompanijos „Metrium Group“ elitinio nekilnojamojo turto departamento direktorius Ilja Menžunovas. – Šiandien yra mažiausiai dar du namai prie Rubliovo–Uspenskio greitkelio, kurie lenkia šį ir pagal kainą, ir pagal dydį, ir pagal sklypo plotą. Vienas iš jų kainuoja 130 mln. dolerių, kitas – 150 mln. dolerių.

Maža to, pats brangiausias namas rinkoje yra ne prie garsiojo Rubliovo–Uspenskio greitkelio, o prie Skolkovo greitkelio,  Tarptautinio universiteto plėtros fondo gyvenvietėje. Šio žemės sklypo pirkėjui teks sumokėti už jį 200 mln. dolerių. Suprantama, namo prie Skolkovo greitkelio skiriamosios ypatybės įspūdingesnės: jo plotas apie 4 tūkst. kv. metrų, o sklypo teritorijos – apie 2 hektarus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.