Pripažintas architektas nugriovė klasiko namą

Los Andžele (JAV) nugriautas rašytojo Ray Bradbury namas, kuriame klasikas gyveno 50 metų. Iki paskutiniųjų gyvenimo dienų romano „Pienių vynas“ dirbo savo kabinete, kuris buvo įkurtas namo pusrūsyje. Kai 2012-aisiais rašytojas mirė, jo namas su keturiais miegamaisiais, originalaus dizaino mylimų knygų spintomis bei sodu buvo parduotas už 1,765 mln. JAV dolerių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 19, 2015, 1:00 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:35 PM

Tačiau dabar R.Bradbury talento mylėtojai neteko šios šventovės: 2014-ųjų gruodžio 30-ąją naujasis namo šeimininkas – architektas Thomas Mayne'as išsirūpino leidimą buvusį rašytojo namą nugriauti. Iš pastato beveik nieko neliko. Liudininkai pasakojo, kad pusė namo buvo nugriauta per dieną.

Būste buvę daiktai – tarp jų ir knygos bei rankraščiai, buvo padovanoti Indianoje esančiam Ray Bradbury kūrybos tyrinėjimų centrui.

Dar būdamas 12-os R.Bradbury suprato, kad taps rašytoju. Įkvėpimo ir žinių jis nuo pat vaikystės ieškojo bibliotekose. R.Bradbury dirbo atkakliai ir, kaip yra teigęs pats, per dieną stengdavosi parašyti bent po tūkstantį žodžių.

Rašytojo būstą įsigijęs ir jį nugriovęs 70-metis Th.Mayne'as 2005 m. gavo „architektūros Nobelį“ - Pritzkerio premiją.

Parengta pagal newsru.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.