Geriausiu pripažintas daugiabučių kvartalas dygsta Kaune

Kaune, ant Nemuno šlaito, besiplečiantis kvartalas „Šilo namai“ pripažintas geriausiu daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalu, kuriame apgalvotos smulkiausios gyventojų patogumo suteikiančios detalės. Taip paskelbė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) ir Darnios plėtros akademija konkurso „Už darnią plėtrą“ vertinimo komisija.

Kaune esantis daugiabučių kvartalas „Šilo namai“ pripažintas geriausiu 2014 metų gyvenamųjų namų kvartalu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune esantis daugiabučių kvartalas „Šilo namai“ pripažintas geriausiu 2014 metų gyvenamųjų namų kvartalu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Jan 28, 2015, 11:00 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:36 PM

Projektų pritaikymas gyventojų poreikiams, architektūros ir statybos kokybė, naujoviškumas ir netradiciniai sprendimai, pagarba gamtai ir kultūros paveldui – šiais kriterijais vadovaudamiesi komisijos nariai išrinko pagrindinės  konkurso nominacijos nugalėtoją.

2,7 hektarų plote ant Nemuno šlaito dygstantis kvartalas „Šilo namai“ yra kuriamas palaipsniui, keliais etapais. Statybas čia bendrovė „YIT Kausta“ pradėjo 2010-aisiais. Bendrovės „YIT Kausta būstas“ direktorius Gytis Jakučionis ypač džiaugiasi vaizdais, kuriai gali mėgautis naujakuriai – nuo šlaito atsiveria upės ir Panemunės šilo vaizdai.

Pirmiausia buvo pastatyti du 5 aukštų namai, kuriuose įrengti 39 butai. Antruoju etapu pastatyti 7 ir 4 aukštų namai. Juose — 70 butų.

Baigiamas ir trečiasis projekto etapas — 5 aukštų namas, kuriame bus 25 butai. Ateityje kvartalas dar plėsis.

Darbai suplanuoti taip, kad jau pastatytuose namuose gyvenantiems žmonėms netrukdytų naujos statybos. Gyvenamieji namai statomi laikantis aukščiausių tarptautinio koncerno kokybės ir saugumo reikalavimų.

„Siekiame, kad kvartalo ir pačių būstų erdvės būtų išnaudotos kuo funkcionaliau, patogiau“, — sakė „Šilo namų“ projektų vadovas Deividas Vainoras.

Prie daugiabučių yra nedidelės automobilių stovėjimo aikštelės – jos numatytos gyventojų svečiams, savo automobilius jie gali laikyti po daugiabučiais įrengtose požeminėse automobilių stovėjimo aikštelėse. Šalia įrengti ir nedideli sandėliai kiekvienam būstui.

Kiemuose su žaliuojančia augalija, pėsčiųjų takais, vaikų žaidimo aikštelėmis gyventojai jaučiasi saugiai ir patogiai. Kvartalo namus vienija darnus stilius, balto struktūrinio tinko ir tamsių klinkerio plytų apdaila.

Daugiausia namuose – 2–3 kambarių butų, kurių plotas 36–72 kv. metrai.

Ieškantys nestandartinių sprendimų renkasi lofto tipo būstus su antresolėmis. Tokiais 40 kvadratinių metrų ploto būstais pirmuosiuose namų aukštuose su privačiais nedideliais kiemais labiausiai domisi jauni žmonės.

Namai pasižymi gera garso izoliacija. Juose įrengta centrinė šildymo sistema. Butuose įdiegta moderni kolektorinė šildymo sistema, kurios dėka gyventojai šilumą gali reguliuoti patys. Dalyje butų yra ir energiją taupanti rekuperatorinė vėdinimo sistema.

Visi butai turi erdvius balkonus arba terasas.

Balkonuose numatyta erdvė, kur galima įsirengti lentynas smulkiems daiktams laikyti.

„Pastebime, kad daugiabučių balkonai neretai virsta sandėliais. Todėl iš anksto numatėme vietas daiktams laikyti, kad balkonuose vyrautų tvarka“, — sakė G.Jakučionis.

Kai kurie būstai turi nedideles terasas, juose laisvai telpa lauko baldai.

Laiptinėse į akis krenta modernios metalo spintos. Jose — skaitikliai, kitos komunikacijos. Šis sprendimas taupo vietą butuose, o ir pačius skaitiklius patikrinti patogu.

Butai parduodami su daline arba pilna apdaila.

G.Jakučionis pastebėjo, kad lietuviai iki šiol buvo linkę apdailą butuose atlikti patys, tačiau dabar požiūris keičiasi: „Pirkėjai vis dažniau pageidauja, kad butuose būtų atlikta visa apdaila, nes ir namus stato, ir butus įrenginėja profesionalai. Darbams suteikiame ilgalaikes garantijas, turime veikiančią garantinę tarnybą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.