„Zaros“ ir „Bershkos“ savininkas merkia pinigus į NT

Ispaniškosios tekstilės imperijos „Iditex“, kuriai priklauso „Zaros“ ir „Bershka“ prekių ženklai, valdytojas ir įkūrėjas Amancio Ortega šiais metais jau spėjo įsigyti nekilnojamojo turto už 735 mln. eurų. Ši suma atseikėta ne už vieną objektą, o už kelis skirtingus. Todėl analitikai daro prielaidą, jog A.Ortega pasirengęs rimtai kovai su konkurentais – „H&M“ ir „Mango“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2015, 11:55 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:08 PM

Per visus 2014-uosius magnatas pirko nekilnojamojo turto už 894 mln. eurų.

Už 400 mln. eurų įsigijęs komercinio centro pastatą Ispanijos sostinėje A.Ortega parodė, jog yra pasiryžęs grįžti į Madrido nekilnojamojo turto rinką.

Panašu, jog turtingiausias ispanas neketina trauktis ir iš vitrinų Didžiojoje Britanijoje: šių metų sausį jis pasirašė sutartį, kuria įsigijo 335 mln. eurų vertės pastatą Londone iš kalnakasybos kompanijos „Rio Tinto“.

Pernai A.Ortega „Forbes“ sudaromame turtingiausių planetos gyventojų sąraše aplenkė JAV investuotoją Warreną Buffettą ir atsidūrė trečioje eilutėje. Ispanas, kurio turtą „Forbes“ įvertino 64 mlrd. JAV dolerių, nusileido „Microsoft“ įkūrėjui Billui Gatesui (76 mlrd. JAV dolerių) ir Meksikos magnatui Carlosui Slimui (72 mlrd. JAV dolerių). Parengta pagal newsru.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.