Iššūkis „Klimkynės“ sodybos savininkei – rasti pirkėjų

Prieš Kalėdas – pusė milijono litų. Šiuo metu – 100 tūkst. eurų. Tai Norviliškių pilies papėdėje esančių sodybos-svečių namų kaina.

Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

Feb 19, 2015, 8:22 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:11 PM

„Ji krito. Noriu sodybą ne pardavinėti, bet parduoti. Išsižadėjau turizmo verslo. Jis – ne man. Jau trečius metus darbuojuosi nekilnojamojo turto srityje. Man tai ir tinka, ir patinka“, – pratarė bendrovės „DNB būstas“ nekilnojamojo turto brokerė 40 metų Greta Vitkevičienė.

Daugeliui žmonių ji yra tiesiog Greta Jansonaitė, – televizijos žiūrovai ją „įsirašė į atmintį“ kaip TV3 muzikinės laidos „Tangomanija“ vedėją. Nors tai buvo senokai, apie 2000-uosius, Gretos vardas vis dar tapatinamas su pramogų verslu.  

Jauna moteris šio verslo išsižadėjo prieš kelerius metus, jo šešėlis dar velkasi iš paskos. Juk ir Dieveniškų istoriniame regioniniame parke esanti jos sodyba – buvusios kultūros ir pramogų parko „Klimkynė“ valdos.

Gretai teko rūpintis ir pačios Norviliškių pilies, ir greta jos esančios sodybos reikalais. Kaimo turizmo veiklos ji neišsižadėjo ir po 2007 metais įvykusių skyrybų su „Klimkynės“ savininku ir vadovu Giedriumi Klimkevičiumi.

Šiems žmonėms pasukus savais keliais, Norviliškių pilis „grįžo“ į Šalčininkų rajono savivaldybės rankas, – iš kurios „Klimkynės“ bendrovė ją ir nuomojosi. O sodyba-poilsio namai atiteko Gretai.

Šiuo metu prie pat Baltarusijos sienos – „Lietuvos apendikse“ esantys svečių namai šiuo metu – be gyvybės ženklų.

„Pernai, atšalus orams, sustabdžiau sodybos pardavimą. Žiema tam – netinkamas laikas.

Sodyboms pirkėjų reikia ieškoti vasarą, kai atsiskleidžia visas jų grožis. Tuomet ir žmonėms lengviau atvažiuoti, jas apžiūrėti, – besidominčių būna gerokai daugiau. Užtat balandį vėl planuoju dairytis pirkėjų“, – sakė G.Vitkevičienė.

Pasak G.Vitkevičienės „nuo pamatų“ sodyba buvo atnaujinta 2006 metais. Maždaug 1,25 ha žemės sklype yra sutūpę trys pastatai: svečių namai, ūkinis pastas bei statinys, kuriame įrengta pirtis, pokylių salė bei terasa.

„Atnaujindami sodybą, stengėmės išsaugoti pastatų tokius, kokie jie ir buvo, – „nesužaloti“ jų architektūros. Grindis klojome iš medžio lentų, langų rėmai taip pat – mediniai. Tačiau įrengdami vidų pasitelkėme ir naujas technologijas, kad jame atsirastų visi būtini šiuolaikiniai patogumai“, – sakė G.Vitkevičienė.

Svečių namuose, kurių plotas siekia net apie 3000 kv. metrų,  apsistodavo žmonės, kurie suvažiuodavo į renginius. organizuojamus  Norviliškių pilyje.

„Tų namų paskirtis ir buvo – apgyvendinti svečius bei organizuoti jiems pramogas. Vietos ten – į valias: nakvynei yra skirta net 13 kambarių“, – priminė Greta.

Tačiau šiuo metu viskas yra pritilę. Norviliškių pilyje pastaruoju metu renginių gerokai mažiau, nei jų būta prieš penketą metų. O sodybą kol kas yra sukausčiusi ilgos žiemos rimtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.