Kaune parduodamas namas su požeminiu šaudmenų sandėliu

Norite tapti istorinės Kauno tvirtovės dalies, 6-osios baterijos, savininku? Jokių problemų. Jau kuris laikas Kaune parduodamas šios baterijos požeminis šaudmenų sandėlys ir su juo sujungtas, puikiai įrengtas namas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 20, 2015, 5:06 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:27 PM

Žvelgiant nuo gatvės, šis pastatas, kuriame kadaise veikė dirbtuvės – nėra išvaizdus. Tačiau įžengus vidun į akis krinta kokybiškai atliktas remontas.

117 kvadratinių metrų ploto dirbtuves kaunietis gyvenamuoju namu pavertė remontui negailėdamas nei laiko, nei lėšų.

Čia įrengtas grindinis šildymas, trys kambariai, vonia bei virtuvė.

Pastatas sujungtas su po žeme esančiu esančia istorine vertybe – Kauno tvirtovės 6-osios baterijos šaudmenų sandėliu.

Požeminio įtvirtinimo plotas – net 145 kvadratiniai metrai. Jame taip pat įrengtas šildymas, sumontuoti radiatoriai.

Karo paveldo centro vadovas Vladimiras Orlovas minėjo, jog šis šaudmenų sandėlys buvo susprogdintas I-ojo pasaulinio karo metu.

„Sprogimo būta itin galingo, jo banga išgriovė pusę fasado, tačiau pats pastatas išliko. Sovietmečiu prie jo buvo pastatytas ūkinės paskirties priestatas“, – pasakojo karo istorijos tyrinėtojas V.Orlovas.

Šį pastatą kartu su senoviniu šaudmenų sandėliu įsigijęs kaunietis puoselėjo viltis čia įrengti Kauno tvirtovės muziejų, tačiau po kurio laiko šių ketinimų atsisakė.

V.Orlovas minėjo šio objekto savininkui sakęs, jog Kauno tvirtovė ypač didelė, o jos istorija – nepaprastai turtinga. Tad įrengti muziejų sąlyginai nedidelio ploto erdvėje būtų netikslinga.

Unikalus objektas parduodamas jau pusmetį, sulaukė didelio susidomėjimo. Už namą su istoriniu šaudmenų sandėliu jo savininkas nori gauti 300 tūkst. eurų.

„Šioje vietoje galima įrengti tematinį barą, nes baterija apsaugota ir nenukentėjusi“, – komentavo karo istorijos tyrinėtojas V.Orlovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.