Naujas nekilnojamojo turto modelis: nebrangūs būstai vienišiams

Kaip pastatyti nedidelio ploto būstą didmiestyje ir dar nepadidinti jo kainos? Tokį galvosūkį išsprendė vieno brangiausių pasaulio miestų Niujorko nekilnojamojo turto plėtotojai, surengę konkursą „Niujorko pirmieji mini butai“. Laimėjo projektas „My Micro NY“  – iš ekologiškų medžiagų surenkamas modulinis daugiabutis.

Planuojama, kad pirmojo iš ekologiškų medžiagų surenkamo modulinio namo naujakuriai čia įsikurs rugsėjį.<br>„My Micro NY“ vizualizacija.
Planuojama, kad pirmojo iš ekologiškų medžiagų surenkamo modulinio namo naujakuriai čia įsikurs rugsėjį.<br>„My Micro NY“ vizualizacija.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2015, 7:04 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:39 PM

Planuojama, kad pirmasis toks daugiabutis Niujorko centre, Manhatene, bus baigtas statyti dar šį pavasarį, o naujakuriai galės įsikurti rugsėjį, skelbia „businessinsider.com“.

Name bus 55 butai, visi – 23 – 32 kvadratinių metrų ploto, su didžiuliais iki pat grindų langais, erdvia daiktų saugykla ir mažyčiais balkonais.

Architektai pasirūpino net tik būsimų gyventojų patogumu, bet ir pramogomis. Daugiabutyje bus įrengtos patalpos, skirtos draugų susibūrimams, tame pačiame statinyje veiks jauki kavinė, o ant stogo žaliuojantys sodai leis pasigėrėti miesto vaizdais.

Naujakuriai taip pat galės naudotis savitarnos skalbykla, turės daiktų saugyklas, vietas dviračiams, bus įrengta ir treniruočių salė.

Tokių nedidelių būstų nuomos kaina sieks nuo 2 iki 3 tūkst. JAV dolerių (maždaug 1,7 – 2,6 tūkst. eurų) per mėnesį.

Atsižvelgiant į 1987 metais įsigaliojusius įstatymus, kiekvienas Niujorko mieste esantis būstas privalo būti ne mažesnis nei 36 kvadratinių metrų ploto. Tačiau miesto mero Michaelo Bloombergo sprendimu naujiesiems apartamentams bus padaryta išimtis – jie bus gerokai mažesni.

Manhatane iškilsiantis daugiabutis taip pat bus pirmasis mieste, kurio statybai panaudotos modulinės konstrukcijos. Naujojo pastato statyba rūpinasi kompanija „Monadnock Development“. Miesto valdžia neabejoja, kad norinčiųjų nuomotis naujus būstus tikrai užteks. Jau dabar netrūksta susidomėjusių. Pranešama, kad beveik pusė šių būstų – 22 iš 55 – bus palikti mažesnes pajamas gaunantiems žmonėms.

„Gebėjimas prisitaikyti prie besikeičiančių gyvenimo sąlygų ir nuolatinis tobulėjimas – štai kas Niujorko miestui leidžia išsilaikyti tarp pasaulio geriausiųjų“, – džiaugėsi nauju daugiabučiu M.Bloombergas. Šis projektas buvo pradėtas įgyvendinti, kai miesto valdžia nusprendė skirti kelis milijardus JAV dolerių 165 tūkst. būstų, kuriuose apsigyventų apie 500 tūkst. didmiesčio gyventojų, statybai.

Daugiau įdomybių apie nekilnojamąjį turtą – mūsų „Facebook“!

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.