Neužtenka pinigų butui įsigyti? NT pardavėjai pasiūlė išeitį

Išsirinkęs būstą su visa arba daline apdaila žmogus gali jame apsigyventi iš karto, o jo įsigijimą atidėti iki dvejų metų. Per šį laikotarpį, mokėdamas nuomos mokestį, jis kartu gali padengti ne tik pradinį įnašą, bet ir būsto apdailos išlaidas. Naudojantis šia paslauga būstas kainuos tiek pat, kaip ir jį įsigyjant iš karto.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2015, 4:05 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:30 PM

Tokią galimybę ieškantiems būsto siūlo nekilnojamojo turto plėtojimo bendrovė „Hanner“ ir bankas „Swedbank“, kuris vertins norinčiojo įsigyti būstą pirma jį nuomodamasis ir tik po to išsipirkdamas mokumą.

Būsto nuoma su išsipirkimu – toks modelis, manoma, turėtų suteikti daugiau galimybių jauniems žmonėms įsigyti būstą.

„Lėšų trūkumas pradiniam įnašui lemia, kad tie, kuriems labiausiai reikia naujo būsto, jo įsigijimą dažnai turi nukelti. Siūlome naują paslaugą – ji leidžia pirkėjui sukaupti pradinį įnašą per gana trumpą laiką, gyvenant pasirinktame bute“, – sakė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Jis suskaičiavo: dabar vidutinė ekonominio segmento dviejų kambarių buto kaina Bajoruose ar Pilaitėje kainuoja 67 tūkst. eurų. Kreipiantis paskolos į banką reikia turėti sukaupus apie 10 tūkst. eurų pradinio įnašo. Vienas žmogus sukaupti tokią sumą galėtų maždaug per dešimtmetį. Dviejų žmonių šeima, atmetus išlaidas, per mėnesį kaupti pradiniam įnašui galėtų atidėti 169 eurus.

Pasak A.Avulio, nauja paslauga bus aktuali ir žmonėms, kurie neseniai pradėjo karjerą ir gauna stabilias pajamas.

„Swedbank“ Privačių klientų finansavimo departamento direktorė Jūratė Gumuliauskienė yra pastebėjusi, kad sukaupti pradinį įnašą dažnai šeimai trunka ne vienus metus. Jos teigimu, modelis, kai šeima gali vienu metu įsikurti nuosavame būste, kartu suderinti atsakingą skolinimąsi aktyviai taupydama pradiniam įnašui ir valdydama šeimos biudžetą, formuoja teisingus finansinius įpročius.

Pagrindinis paslaugos „Būsto nuoma su išsipirkimu“ principas – pirkėjas išsirenka butą ir jo apdailą, pasirašo nuomos sutartį su teise jį įsigyti ir iki dvejų metų moka fiksuotas nuomos įmokas. Jų dydis apskaičiuojamas taip, kad per nuomos terminą pirkėjas sumokėtų 15 proc. įsigyjamo turto kainos, o pasibaigus nuomos sutarčiai jos būtų įskaitomos kaip pradinis įnašas būsto pirkimo sutartyje. Tuomet klientas kreipiasi į bet kurį banką prašydamas paskolos būstui įsigyti.

„Naudojantis šia paslauga būstas, jo įrengimas ir stovėjimo vieta automobiliui kainuoja tiek pat, kaip ir įsigyjant juos iš karto. Vienintelė keliama sąlyga – nuomos įmokos per numatytą terminą turi padengti 15 proc. bendros sumos“, – kalbėjo A.Avulis.

Pavyzdžiui, pirkėjas „Bajorų kalvose“ išsirinko 2 kambarių butą su stovėjimo vieta automobiliui, pageidauja ekonominio būsto įrengimo. Viso būsto kaina – 67 629 eurai. Per dvejus metus klientas turi sumokėti 10 144 eurus, tad nuomos su išsipirkimu mėnesio įmoka siekia 423 eurus. Tai apie 10 proc. daugiau nei vidutinė nuomos kaina rinkoje.

Šiuo metu „Hanner“ sudaro galimybes naudojantis nauja paslauga įsigyti būstus projektuose „Ozo namai“, „Bajorų kalvos“ ir „Žvėryno namai“. Per visus šiuos tris projektus bendrovė turi dar nepardavusi 400 butų, tačiau tai nereiškia, kad juos visus ir nuomos – bus atsižvelgiama į rinkos poreikį ir pačios bendrovės naudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.