Palangoje statomai koncertų salei jau išrinktos kėdės

Būsimai koncertų salei jau yra išrinktos kėdės ir jų spalva.

Rangovai pasiūlė trijų kėdžių variantus.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Rangovai pasiūlė trijų kėdžių variantus.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Mar 13, 2015, 9:55 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 2:53 PM

Didžiulis cilindro formos pastatas jau yra uždengtas stogu, pradedamas šiltinti fasadas. Salės požeminiame aukšte jau yra tiesiamos komunikacijos, pradėti vidaus apdailos darbai.

Statybininkai baigia betonuoti per 2200 žiūrovų talpinsiančios salės tribūnas.

Būsimai koncertų salei jau yra išrinktos kėdės ir jų spalva.

Rangovų – bendrovės „Conresta“ neseniai pasiūlytus lietuvių gamintojų kėdžių pavyzdžius apžiūrėjęs Palangos meras Šarūnas Vaitkus ir salės projekto autorius architektas Algirdas Stripinis išsirinko samaninės spalvos kėdes, kurios būsimą kurorto koncertų salę išskirs iš kitų šalies salių.

Beveik pustrečio tūkstančio kėdžių gamyba užtruks apie 4 mėnesius.

Tiesa, darbų grafiką dviem savaitėm užvėlino salės šonuose suprojektuotų ložių tribūnų betonavimas, tačiau net ir poilsio dienomis dirbantys statybininkai tikino, kad artimiausiu laiku darbų terminus pasivys.

„Dabar esame padarę apie 60 procentų numatytų darbų. Iki kovo pabaigos turi būti pabaigta pastato išorės fasadas apdaila ir baigti įstiklinimo darbai“, – teigė bendrovės „Conresta“ direktoriaus pavaduotojas gamybai Tomas Grėbliauskas.

„Jei bus vėluojama, rangovams teks darbuotis ištisą parą“, – juokais pagrasino prieš savaitę statomą koncertų salę apžiūrėjęs Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius.

Premjero teigimu, Palangoje statoma koncertų salė įtraukta į valstybės finansuojamų prioritetinių objektų sąrašą ir yra reikšmingas objektas, kuriam negailima lėšų.

„Vis dėl to, tai yra didžiausia valstybės lėšomis statoma koncertų salė Lietuvoje, kuri bus pritaikyta ne tik įvairaus žanro renginiams bei tiesioginėms televizijos transliacijoms, bet ir konferencijoms“, – sakė A.Butkevičius.

Prieš kelias dienas iš Kultūros ministerijos valstybės investicijų programos Palangos koncertų salės statybai skirta 2 mln. eurų. Dar beveik 3 mln. eurų atiteko iš ES lėšų.

Likusius pinigus – apie 2,3 mln. eurų koncertų salės statyba skiria Palangos savivaldybė, kuri pernai paėmė apie 1,160 mln. eurų paskolą, o dar tiek pat gaus pardavusi savivaldybei priklausančius pastatus.

Nauja koncertų salė Palangoje duris turi atverti jau šių metų rudenį. Iki to laiko savivaldybė yra numačiusi rekonstruoti šalia koncertų salės esančią Tiškevičių alėja su aikšte, kurioje veiks fontanas. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.