Europos nekilnojamojo turto rinka prisipildė pilių

Pastaruoju metu norintiems gyventi it karaliai pažiro pasiūlymų įsigyti pilis. Italijos regione Umbrijoje, nedideliame mieste už beveik 3 milijonus svarų sterlingų (apie 4 mln. eurų) parduodama pilis ir galimybė tapti viso miestelio saloje savininku, Toskanos regione parduodama XII amžiaus pilis už beveik 29,2 mln. eurų, pilių siūloma įsigyti ir Prancūzijoje.

Ši pilis saloje Italijoje kainuoja apie 4 mln. eurų.<br>luxuryestate.com nuotr
Ši pilis saloje Italijoje kainuoja apie 4 mln. eurų.<br>luxuryestate.com nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-17 06:51, atnaujinta 2018-01-09 19:00

Kaina mažesnė nei namo Londone

XIV amžiaus pilis su visa jai priklausančia nuosavybe ir kerinčia panorama į didžiausią Italijoje Trazimeno ežerą kainuoja kiek pigiau nei įprastas namas su terasa Londono centre.

Umbrijoje, paežerėje stovinti didžiulė pilis turi du privačius uostus, taip pat – puikius teniso kortus, didžiulį, XIX amžiaus Anglijos sodus primenantį parką.

Visa pilies nuosavybė užima 4,4 ha plotą, netoliese stūkso senas malūnas.

Po 1885 – 1891 metais pilyje įvykusių atnaujinimo darbų gerokai išsiplėtė ir padidėjo visi apartamentai, interjeras buvo papuoštas tuo metu ypač madingomis didžiulėmis freskomis bei antikvariniais dirbiniais. 10 prabanga tviskančių apartamentų dėl didelės istorinės ir meninės reikšmės susilaukė paramos iš vietos valdžios institucijų.

Beje, skelbiama, kad naujakuriai pilyje galėtų įkurti viešbutį.

„Pilis išsiskiria savo architektūra – langai su smailėjančiomis arkomis, puošniomis stogo atbrailomis ir ant stogo įkurtomis terasomis. Visos šios detalės atspindi ne vieną architektūrinį stilių“, – įvertino ją parduoti padedančios kompanijos „LuxuryEstate.com“ atstovas.

Pilis su alyvuogių sodu ir vynuogynais

Šiuo metu Italijoje skaičiuojama ne viena pilis, kurių savininkai nebenori jų išlaikyti, tad joms ieško naujų gyventojų.

Šiaurinėje Italijoje, Toskanos regione stovinčiai XII amžiaus piliai priklauso net 622 ha ploto sklypas. Įspūdingoje pilyje – 115 kambarių, restauruotų jau XVIII amžiuje, o didžiulius apartamentus supa alyvuogių sodas bei vynuogynai.

Šią nuosavybę galima įsigyti už 32 mln. JAV dolerių (beveik 29,2 mln. eurų).

Svarbus ir amžių dvelksmas

O štai 1504 metais prancūzų kardinolui pastatyta pilis stovi visai netoli Paryžiaus. Iki šių dienų pilis išliko beveik nepakitusi, išskyrus neogotikinės architektūros detales, kurios neišliko.

Pilis išsaugojo šešis bokštelius, pilį supantį griovį ir, žinoma, XVI amžiaus dvasią, kurią galima pajausti vos įžengus pro įspūdingus vartus.

Dar daugiau nekilnojamojo turto naujienų – mūsų „Facebook“!

Pagal užsienio spaudą parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.