Neįtikėtina: naujų namų energinis efektyvumas skiriasi dvigubai

Naujai pastatytų ar statomų daugiabučių energinis efektyvumas gali skirtis kone du kartus. Tai parodė kompetentingų ekspertų komisija, įvertinusi 15 Vilniuje šiuo metu statomų ir jau pastatytų daugiabučių energinį efektyvumą, inžinerinius sprendimus, architektūrą, taip pat įvertinusi butų kainos ir kokybės santykį.

Šiuo metu Vilniuje plėtojama yapč daug daugiabučių projektų, kiekvienas jų pristatomas kaip išskitinis, draugiškas gamtai ir taupus. Tačiau paprastam pirkėjui nėra lengva susigaudyti, kur tiesa, o kur tik gražūs žodžiai.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Šiuo metu Vilniuje plėtojama yapč daug daugiabučių projektų, kiekvienas jų pristatomas kaip išskitinis, draugiškas gamtai ir taupus. Tačiau paprastam pirkėjui nėra lengva susigaudyti, kur tiesa, o kur tik gražūs žodžiai.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-26 13:46, atnaujinta 2018-01-08 05:47

„Šiuo metu Vilniuje plėtojama ypač daug daugiabučių projektų, kiekvienas jų pristatomas kaip išskirtinis, nekenkiantis gamtai ir taupus. Tačiau paprastam pirkėjui nėra lengva susigaudyti, kur tiesa, o kur tik gražūs žodžiai.

Todėl subūrėme nepriklausomų ekspertų komandą, kuri pasirinko 15 naujų Vilniaus daugiabučių ir pagal tam tikrus kriterijus įvertino juos naudodami dešimtbalę sistemą“, – sakė viešosios įstaigos „Ateities miestai“ vadovė Rita Glazer. Būtent ji inicijavo tyrimą ir subūrė ekspertų komisiją.

Ekspertai išsirinko, jų vertinimu, pažangius daugiabučių projektus, plėtojamus skirtingų nekilnojamojo turto (NT) bendrovių. Jie vertino daugiabučius, kurie pastatyti pernai ar šiemet arba bus baigti šiais metais.

Atrinkti projektai buvo įvertinti pagal aukščiausius tarptautinius standartus, Europos Sąjungos direktyvų reikalavimus ir remiasi tais pačiais kriterijais, pagal kuriuos renkami konkurso „Žalias miestas – geriausias NT EKO projektas“ nugalėtojai.

Šį konkursą „Ateities miestai“ organizuoja jau ketvirtus metus.

Ekspertai vertino daugiabučius pagal šiuos kriterijus: energinį efektyvumą, ekologiją ir aplinkosaugą, inžinerinius sprendimus, architektūrą, urbanistiką, komunikaciją su visuomene, butų kainos (už 1 kv. m) ir kokybės santykį. Atsižvelgta ir į tai, kokia gyvenimo kokybė daugiabučiuose bus po 10–15 metų.

Siūlome apžvelgti rezultatus – jie lentelėje prie nuotraukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.