Pilkus Kauno atspalvius praskaidrins nuodėmių namai?

Dėl emigracijos ištuštėjęs ir apmiręs Kaunas gali sulaukti rimtos injekcijos, kuri privers tankiau plakti miesto širdį. Tačiau piliečiams, gyvenantiems laikinosios sostinės centre, gali smarkiai pašokti kraujo spaudimas. Mat naujasis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis išgirdo stulbinamą pasiūlymą, kaip atgaivinti miesto gyvenimą, privilioti minias pramogautojų ir užsienio turistų.

Išskirtinis projektas turėtų atgaivinti seniai apleistą pastatą.<br>Investuotojų vizualizacija
Išskirtinis projektas turėtų atgaivinti seniai apleistą pastatą.<br>Investuotojų vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Viktoras Grajus

Apr 1, 2015, 8:04 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:32 PM

Paslaptinga užsienio bendrovė kauniečiams pasiūlė didžiulį kąsnį, kurio savivaldybė dar nėra regėjusi.

Naujojo investicijų projekto rengėjai, regis, tik ir laukė, kol Kauno valdžioje nebeliks konservatoriaus Andriaus Kupčinsko ir kitų Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovų.

Mergelių salose registruota bendrovė „Original Orgy“ naujajam Kauno merui pasiūlė įkurti pasaulyje analogų neturintį pramogų ugnikalnį.

Vaiduoklį atgaivins drąsi idėja

Neoficialiais duomenimis, projektui „Lithuanian Orgy Land“ investuotojai yra pažadėję iki 150 milijonų eurų.

Negana to, šis projektas išgydytų architektūrinę Kauno piktžaizdę – garsusis pastatas vaiduoklis pagaliau būtų paverstas karštu linksmybių katilu. Tačiau kokios linksmybės vyktų mieste, kuriame susieja Lietuvos upių tėvas Nemunas ir motušė Neris?

Investuotojai siūlo rekonstruoti vadinamąjį „Respublikos“ viešbutį – paversti jį moderniu, 9 aukštų pramogų klubu, kurio lankytojai galėtų nevaržyti savęs ir išpildyti nežabotas fantazijas. Kartu – ir seksualines.

Kai lrytas.lt ėmė domėtis projektu, į redakciją paskambino neprisistatęs vyras ir bandė išgauti informacijos apie rengiamą publikaciją. Žurnalistas sulaukė daug įdomių klausimų. Šių eilučių autorius pripažįsta: vyriškio bendravimas priminė KGB tardytojo stilių.

Vadinasi, investuotojų ketinimai Kaune – rimti. Dirba rimti žmonės. Pašnekovas jau pirmu sakinius pasiūlė „plačiai užmerkti akis“.

Suprantama, žurnalistai savo šaltinių neišduoda. Todėl anonimas nieko nepešė. Tiesą sakant, jis greičiau pats save užspeitė į kampą ir papasakojo tokių dalykų, kurių iki tol nežinojo nei žurnalistai, nei Kauno meras.

Samdys „Sel“ ir pasiskolins liūtą

Pašnekovas pasiūlė tiesiog pasižiūrėti į šalia „Akropolio“ stovinčio pastato struktūrą, įsižiūrėti į juodas monolitinių griaučių ertmes. „Apytiksliai yra devyni-dešimt aukštų, kuriuos galima panaudoti įvairioms reikmėms. Jūs domėjotės, žinote, kokio pobūdžio bus šis projektas. Mes, verslininkai-investuotojai turime pinigų, o jūs, žurnalistai, turite fantazijos. Pasinaudokite ja, pamąstykite, kas galėtų vykti erdviuose rūsiuose ir kiekviename iš devynių aukštų“, – intrigavo angliškai su slavišku akcentu kalbantis vyras.

Vaizduotę jis provokavo klausimu: „Koks atlikėjas jūsų šalyje dabar brangiausias ir populiariausias. Kuris daro geriausius šou?“.

Šių eilučių autorius norėjo ištarti britams jau žinomą „Ten Walls“ pavadinimą, bet iš lūpų išsprūdo „Sel“.

„O.K., tai įsivaizduok, kad pirmame aukšte kiekvieną penktadienį groja „Sel“. Visai kaip per vestuves svečius pasitinka muzikanto maršas...“, – iš šių žodžių supratau, kad pašnekovas susipažinęs su situacija Lietuvoje.

„Taigi, pirmame aukšte šokiai, diskoteka, baras. Rūsyje – baseinas, pirtis ir sūkurinės vonios. Antrame aukšte – vaikų erdvė. Kad klientai turėtų kur palikti atžalas. Vaikus prižiūrėtų profesionalios auklės.

Trečiasis aukštas būtų skirtas masažams. Didžiulė įvairovė: Tailando, Kambodžos, Vietnamo, Birmos ir kitokie masažai. Juos atliktų meistrai ar meistrės iš Azijos“, – beria žodžius pašnekovas ir padaro pertraukėlę lyg norėdamas įsitikinti, kad viską suprantu. Paklausiu, kas lankytojų lauktų ketvirtajame aukšte.

„Kadangi masažas dažniausiai yra maloniai aliejuotas ir švelnus dalykas, tai ketvirtajame aukšte lauks šiek tiek šiurkštumo. Botagai, antrankiai, grėbliai, kopėčios, sūpuoklės. Žinoma, čia visą parą pamainomis budės medikai, kad niekas neperlenktų lazdos.

Penktasis aukštas bus skirtas virtualioms pramogoms: užsidedi akinius, pasiimi pultelį ir mėgaujiesi... jokio tiesioginio kontakto su tikrais žmonėmis, XXI amžius.

Šeštas aukštas greičiausiai bus pats banaliausias – tiesiog svingeriai... Užtat septintas lankytojus nukels į Senovės Romą. Tikriausiai girdėjote apie vergus, vyną, gladiatorius... tikimės iš Kauno zoologijos sodo pasiskolinti liūtą, kad klientams sukeltų adrenalino bangą.

Aštuntas aukštas bus skirtas žmonėms, kuriuos įaudrina intelektualūs iššūkiai: stalelis su šachmatais, retų knygų lentyna, televizorius su „Discovery Channel“, keli gerai apšviesti paveikslai... į šią erdvę bus įleidžiami išskirtiniai klientai.

O pačiame viršuje, bus vientisa erdvė be sienų, be baldų, jokių interjero detalių – pats pilkiausias iš pilkiausių atspalvių – net neužtinkuosime, nedažysime autentiškos monolito spalvos. Už itin didelį mokestį į jį pateks poros, klientai, kurie vienas kitam nori pasirodyti visiškai nuogi, atviri ir be paslapčių... Unikali patirtis atvers čakras, poros ryšį pakels į transcendentinį lygmenį“, – taškus vizijoje sudėliojo užsienietis.

Baisiau negu Druskininkų pirtyse

Naujai išrinkta Kauno valdžia tarsi nujaučia, kad žinia apie pastato išvadavimą iš vaiduoklių karalystės prilygtų maždaug 69 kilotonų bombos sprogimui. Todėl apie paslaptingą projektą jie kalba puse lūpų. Po ilgų derybų vienas iš neoficialių mero patarėjų sutiko pasikalbėti ir atskleidė šį tą daugiau.

„Juk žmonės Lietuvoje patiria šoką, kai Druskininkų pirčių komplekse pamato nuogą papilvę. Bijau įsivaizduoti, kokias emocijas visuomenei sukeltų visiškai pagal planą Kaune įgyvendintas LOL projektas, – nuogąstavimais dalijasi vienas iš neoficialių mero patarėjų, – Įsiskaitykime, ką mums sako angliškas projekto pavadinimas – „lietuviška orgijų žemė“.

Mero aplinka itin nenorėjo, kad informacija nutekėtų į Kauno dvasininkų ausis. Koks vyskupas sutiktų, kad masinių orgijų kompleksas būtų įrengtas už poros žingsnių nuo Kauno „Akropolio“, „Statoil“ degalinės ir Kauno Šv. Kryžiaus (Karmelitų) bažnyčios?

Po mišių Verbų sekmadienio rytą prie bažnyčios kalbinti kauniečiai tik lingavo galvas. Dauguma reagavo taip: „Ne, ne, to negali būti! Jūs turbūt juokaujate?!“ (ir švelniai pliekė verba per veidą, – aut. past.).

Baisu įsivaizduoti, kokius ginklus konservatyvioji kauniečių dalis pakeltų, jeigu kalbos apie projektą LOL įgytų apčiuopiamą pavidalą.

Nauji „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“

Vis dėlto projekto rengėjai kauniečiams siūlo sudaužyti „prie nosies priaugusius maironiškus akinius“ ir pažvelgti į savo miestą pasauliečių akimis. Anot šaltinių, mero rinkimus laimėjusį V.Matijošaitį labiausiai pribloškė „Original Orgy“ idėja į Kauną prisivilioti Holivudo žvaigždes.

„Kompleksas išgarsėtų visame pasaulyje, kai jame 2018 metais būtų nufilmuota trečioji filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ dalis.

Tikriausiai esate girdėję apie knygos ir filmo „Valgyk, melskis, mylėk“ fenomeną? Pasižiūrėjusios filmą milijonai moterų ėmė planuoti keliones į Italiją ar Balio salą. Šiuo atveju į Kauną plūstų ir romantikos ištroškusios pelenės, ir sekso apsėsti princai“, – į tokį popierėlį saldainį įvyniojo verslininkai.

Kol nėra aiški Kauno miesto tarybos sudėtis, meras diplomatiškai vengia pateikti tiesų atsakymą. Jis nori gauti daugiau informacijos apie planuojamas investicijas ir lėšų kilmę. „Original Orgy“ atstovai teigia, kad pinigai bus švarūs – milijonai plauks iš rizikos kapitalo fondų. Jie net juokauja, kad išgirdę apie galimybę investuoti į projektą Kaune, kai kurie fondų valdytojai patys norės išbandyti „fantastiškai nevaržomų pramogų kompleksą“.

Susitikime su bendrovės atstovais tiesiogiai dalyvavęs lrytas.lt šaltinis prisiminė, kad paskutinis verslininkų sakinys skambėjo maždaug taip: „Turite nuostabią progą perspjauti Amsterdamą“.

Gundo istorinė galimybė

Verslininkai nusiteikę daug lėšų skirti projekto reklamai. Anot jų, didelio masto projektas pakeistų ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos veidą, o kasmet į miesto ir šalies biudžetą plauktų milijonai eurų mokesčių, dar daugiau pinigų paliktų į šalį atvykę užsienio pramogautojai.

Per oficialius kanalus bendrovė „Original Orgy“ kol kas bendrauja nenoriai ir atsisako detaliai pristatyti savo sumanymą, susijusį su pastatu, kuris yra laimėjęs zombiškiausio Kauno pastato rinkimus. „Trumpai tariant, vyksta žvalgyba, pradėjome pokalbius. Atleiskite, bet šiuo nenorime, kad per didelis viešumas sugriautų planus“, – teigė bendrovės atstovai.

Vis dėlto pavyko gauti dokumentus, kurių pagrindu buvo suformuotas pasiūlymas.

Dokumentai rodo, kad užsienio bendrovė pasiryžusi imtis darbų jau šių metų pabaigoje. Verslininkai yra gerai išnagrinėję objektą ir jo istoriją: juk pagal pirminį projektą lenkų bendrovė prieš 30 metų pradėjo „Inturisto“ statybas – masyvus sovietinio stiliaus viešbutis turėjo būti prabangiausias Kaune: 300 kambarių, konferencijų salės, barai ir restoranai, baseinas ir treniruoklių salė. Tačiau pinigų srautas nuseko, pasikeitė santvarka, pastatas tapo liūdnu vaiduokliu, gąsdinančiu į „Akropolį“ atvykstančius Ruklos gyventojus.

Nieko pakeisti nepavyko net porą kadencijų mero kėdėje sėdėjusiam Andriui Kupčinskui.

Užtat dabar naujasis miesto vadovas V.Matijošaitis turi unikalų šansą prikelti miestą, pradėti naują istorijos etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.