Įspūdingi bokso chuligano apartamentai bus paversti bažnyčia

Kadaise šie apartamentai priklausė bokso čempionui Mike‘ui Tysonui (48), save vadinančiam planetos blogiuku, o jame buvo rengiamas ne vienas pašėlęs ir triukšmingas vakarėlis. Tačiau šiuo metu auksu ir marmuru tviskančiuose rūmuose ketinama įrengti bažnyčią, rašo dailymail.co.uk.

Geležiniai vartai, ant kurių vis dar puikuojasi boksininko vardas.<br>J.Joo nuotr.
Geležiniai vartai, ant kurių vis dar puikuojasi boksininko vardas.<br>J.Joo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2015, 3:15 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:46 PM

Erdvius namus Ohajo valstijoje (JAV) sunkiasvoris bokso čempionas įsigijo 1980-aisiais. Po dešimties metų jam buvo pateikti kaltinimai dėl išprievartavimo, tada jis pardavė būstą.

Nors geležiniai vartai, ant kurių vis dar užrašytas boksininko vardas, jau seniai užverti, fotografas Jonny Joo (24) gavo leidimą užeiti ir pasižvalgyti po vidų.

Didžiuliuose apartamentuose – 5 miegamieji kambariai, keletas gyvenamųjų kambarių, 7 su puse vonios kambariai, įrengta virtuvė, 2 sujungti požeminiai garažai ir vienas garažas lauke, didžiulis baseinas ir sūkurinė vonia, narvai tigrams ir krepšinio aikštelė.

M.Tysono buvusius įspūdingus apartamentus puošia paauksuoti baldai, sūkurinė vonia su veidrodinėmis lubomis ir didžiulis baseinas, kuris yra dvigubai didesnis nei įprastas būstas šeimai.

M.Tysonas rūmus išpuošė krištoliniais sietynais, tigro margumo kilimais, o baseino dydis gerokai pranoksta daugelį įprastų namų – tokia prabanga ir patogumais kadaise mėgavosi boksininkas ir jo draugai.

Šiuo metu bokso legendos apartamentuose – mirtina tyla.

„Esu aplankęs daugybę keistų vietų, bet niekuomet neteko būti apleistuose namuose, kurie vos prieš kelis dešimtmečius priklausė profesionaliam boksininkui, – įspūdžiais dalijosi fotografas. – Lankantis ten kūną apėmė šalta ir nyki tuštuma, kurią sunku paaiškinti.“ Didžiausią įspūdį jam paliko milžiniškas baseinas, taip pat pagrindinis kambarys. Jis, pasako fotografo, yra didesnis nei visi trys jo namai.

1991-aisiais boksininkas buvo įtariamas išprievartavimu ir dėl to suimtas. 1992-aisiais teismas M.Tysoną pripažino kaltu dėl išprievartavimo ir nubaudė 6 metų laisvės atėmimo bausme.

1995-aisiais M.Tysonas buvo paleistas lygtinai. Jis sugrįžo į savo garsiuosius apartamentus tikėdamasis išvengti žiniasklaidos dėmesio. Dėl nestabilios nuolat blogėjančios finansinės padėties čempionas nutarė parduoti savo prabangius apartamentus.

1999 metais jam pavyko už rūmus gauti 1,3 mln. JAV dolerių (beveik 1,2 mln. eurų).

Nuo tada apartamentai turėjo ne vieną šeimininką, o dabar – kalbama – rūmus planuojama paversti įspūdinga bažnyčia. Dabartiniai būsto savininkai šią nuosavybę įsigijo 2014-aisiais. Gyvenamąsias patalpas paversti maldos namais planuojama dar šiais metais.

„Akivaizdu, jog ši nuosavybė yra viena geriausiai išsilaikiusių konstrukcijų, kuriose man yra tekę lankytis per visus nesibaigiančių tyrinėjimų ir apleistų vietų fotografavimo metus“, – būsto kokybe žavėjosi fotografas. Tikimasi, kad pirmasis čia įrengtoje bažnyčioje apsilankęs svečias bus 48 metų M.Tysonas. „Manau, kad jam būtų įdomu pavaikščioti po buvusius namus ir pažvelgti į juos visiškai kitokioje šviesoje“, – svarstė J.Joo.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.