Prabangūs apartamentai Palangoje – pigiau už būstus Vilniuje

Palangoje baigiamas statyti ir birželio pradžioje duris atvers prabangių butų kvartalas „Smilčių trio“.  Tai vienas arčiausiai Baltijos jūros šiuo metu statomų nekilnojamojo turto objektų, išdėstytas beveik 0,3 hektaro teritorijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 3:34 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:38 PM

Šį projektą plėtoja statybų bendrovė „Egavis ir Ko“. Bendros investicijos į jį siekia apie 3 mln. eurų.

Šiuose trijų aukštų namuose suprojektuota po 10 apartamentų su visa apdaila, kurių plotas – nuo 36 iki 76 kv.m. Pirmuose dviejuose aukštuose – 36–39 kv.m ploto butai, o viršutiniuose – 76 kv.m apartamentai su erdviais balkonais.

„Pasirinkta kiek neįprasta strategija – nusprendėme statyti prabangius, kokybiškus, bet mažo ploto butus. Įvertinome tai, kad žmogui butas pajūryje dažniausiai yra tarsi antri namai. Tad natūralu, kad namai, kuriuose leidi laiką per atostogas ar savaitgalį, gali būti ir mažesni. Todėl atsigaunančiai pajūrio rinkai pasiūlėme modernius ir sąlyginai nebrangius butus“, – sako bendrovės „Egavis ir Ko“ vadovas Algirdas Merkys.

Šių apartamentų Palangoje kaina svyruoja nuo 91 tūkst. iki 200 tūkst. eurų ir priklauso nuo ploto. Jie kainuoja pigiau nei analogiški butai Vilniuje.

„Didžiulis pliusas yra tai, kad aplink nėra jokių užstatymo galimybių – vienoje kvartalo pusėje driekiasi pušynas, kitoje – tvenkinys. Baltijos jūra – už 500 metrų, o prie namų – dar vienas vandens telkinys. Erdvės šiems apartamentams suteikia aukštos šviesios lubos“, – teigia projekto architektas Paulius Dedelė.

Jo teigimu, į šį kvartalą veda specialiai suprojektuota gatvė, o tai garantuos patogų susisiekimą naujakuriams. Šie namai bus aptverti apie metro aukščio tujomis, kurios suteikia jaukumo ir privatumo, o saugumui užtikrinti visa teritorija stebima vaizdo kameromis.

Namų fasadams panaudotas ispaninis skalūnas – Lietuvos pajūrio klimatui atspari ir drėgmės beveik neįgerianti natūrali uoliena. Įrengti aliuminiai langai, kurie užtikrina ilgaamžiškumą bei geresnę garso izoliaciją. Požeminėje stovėjimo aikštelėje numatytos 24, o atviroje – 6 vietos automobiliams. Į ją įrengtas nuožulnus šildomas įvažiavimas – esant tokiai sistemai nepriklausomai nuo šalčio automobilių statymo sistema neužšals ir gyventojams bus patogu įvažiuoti bei išvažiuoti.

Pastatams šildyti bus naudojami tik atsinaujinantys energijos šaltiniai. Kvartalą šildysi moderni geoterminė katilinė.  Ši sistema bus valdoma automatiniu būdu, todėl gyventojai galės patys reguliuoti šildymą. Vasarą bus galima vėsinti patalpas, žiemą – palaikyti norimą šilumą, o išvykstant šildymą įjungti minimaliu režimu, todėl apartamentų išlaikymas šaltuoju metu kainuos simboliškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?