Dizaineris J. Statkevičius Palangoje susidomėjo griuvėsiais

Į Palangą dažnai užsukantis žinomas dizaineris Juozas Statkevičius pastaruoju metu negaili kritikos šiam kurortui.

J.Statkevičius priekaištavo kurorto valdžiai, kad viešai girdamasi besikeičiančia Palanga ji nesugeba sutvarkyti tokių apleistų vietų.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Statkevičius priekaištavo kurorto valdžiai, kad viešai girdamasi besikeičiančia Palanga ji nesugeba sutvarkyti tokių apleistų vietų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

May 16, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 2:22 PM

Palangą aplankantis J.Statkevičius nesitenkina būdamas vien tiktai išpuoselėtose ir prestižinėse kurorto vietose.

Neseniai jis užsuko į apleistą buvusio „Lino“ baseino pastatą, į kurį retas poilsiautojas nosį įkiša bent iš smalsumo.

Pažėrė priekaištų miestui

Pamatyti vaizdai apgriuvusio statinio viduje dizainerį pašiurpino. J.Statkevičius nufotografavo ten suverstų šiukšlių, nuolaužų krūvas, išdaužytus langus ir plytelių nuolaužas buvusio baseino duobėje.

Palanga. Tušti mero pažadai. Baseinas galėtų būti gražiausias Lietuvos klubas, bet šalies smegenys paralyžiuotos ir sutvertos tik vagystėms“, – „Facebook“ socialinėje paskyroje piktinosi dizaineris.

J.Statkevičius priekaištavo kurorto valdžiai, kad viešai girdamasi besikeičiančia Palanga ji nesugeba sutvarkyti tokių apleistų vietų.

Šios dizainerio mintys beregint sulaukė komentatorių puolimo, kad J.Statkevičius nemato, kas yra gražaus Palangoje, o landžioja po apgriuvusius statinius, kurių netrūksta ir šalies didmiesčiuose.

Netrukus po to įrašas iš J.Statkevičiaus socialinės paskyros buvo pašalintas.

Meras reikalaus nugriauti

Dizainerio priekaištai nustebino Palangos merą Šarūną Vaitkų.

„Lino“ baseino pastatas priklauso privatiems asmenims ir ką nors tvarkyti savivaldybė neturi teisės. Be to, vargu ar yra teisėtas pats dizainerio apsilankymas privačioje valdoje.

Kiek man yra žinoma, įėjimai ir langai į šį pastatą užkalti, tad norint ten patekti reikėjo ieškoti kokios nors skylės“, – svarstė miesto meras.

Š.Vaitkus sakė, kad miestas gali reikalauti tvarkyti apleistus statinius tik savininkams skirdamas didesnius mokesčius už žemės sklypą.

„Tai ir bus daroma. Nenormalu, kai dešimtis milijonų litų investavę „Vanagupės“ viešbučio komplekso savininkai keletą metų priversti priešais matyti apleisto statinio griuvėsius.

Aišku, kad „Lino“ baseino pastatas bus griaunamas, todėl savininkai gali tai padaryti nelaukdami, kol nuspręs, kas bus statoma šioje vietoje“, – sakė kurorto vadovas.

Anot jo, tokie pat reikalavimai laukia ir apleistų kurorto centre esančių buvusių „Mėtos“, „Birutės“ restoranų savininkų.

Vis ieško investuotojų

Sovietmečiu unikaliu atviru ir ištisus metus veikiančiu baseinu garsėjęs kompleksas dabar priklauso Palangos bendrovei „Lucanica“. Kaip pasakojo šios įmonės direktorius Aurimas Vaitkevičius, 4 ha sklype yra numatyta pastatyti vandens pramogų, sveikatinimo įstaigų ir viešbučių kompleksą, kurio bendras plotas siektų apie 65 tūkst. kvadratinių metrų.

„Šio projekto sąmata turėtų siekti apie 60 mln. eurų, todėl dabar kalbamės su investuotojais, kurie domisi šiuo projektu“, – sakė A.Vaitkevičius.

Apleistą statinį žadama griauti. Tam numatyta skirti apie 60 tūkst. eurų. Tačiau bendrovės direktorius nesiryžo patvirtinti, ar tai bus padaryta dar šįmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.