Veneros ligų nebegydys, nes teiks SPA paslaugas

Bokšto gatvėje sparčiai rekonstruojamas ilgai buvęs apleistas ligoninės pastatų kompleksas, o jo naujasis šeimininkas žada oazę senamiesčio širdyje. Didelė vieša erdvė, į kurią galės koją įkelti kiekvienas pageidaujantis. Tai prieš kelias dienas pažadėjo verslininkas Oliveris Ortizas, kuriam priklauso buvusi odos ir veneros ligų ligoninė Bokšto gatvėje.

Statybos darbai Bokšto gatvėje prasidėjo tik po kruopščių archeologinių tyrimų.<br>T.Bauro nuotr.
Statybos darbai Bokšto gatvėje prasidėjo tik po kruopščių archeologinių tyrimų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-04 11:36, atnaujinta 2017-10-28 02:38

Ligoninė pavirs gyvenamųjų ir komercinių patalpų kompleksu. Jame suplanuoti ne tik biurai, bet ir restoranas, SPA.

Vienas iš prekybos tinklo „Iki“ įkūrėjų O.Ortizas aiškino, kad butų komplekse bus labai nedaug, o kol kas patalpų šeimininkai neketina parduoti. Butai bus nuomojami.

Senosios ligoninės rekonstrukcija bus baigta 2017-aisiais. Darbai užtruko dėl to, kad pastatai įrašyti į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Paveldosaugininkai džiūgavo – objektas, kurį sudaro penki pastatai, prieš rekonstrukciją ištirtas bene geriausiai visame senamiestyje. Ne tik archeologiniai, bet ir architektūriniai, archyviniai tyrimai vyko net kelerius metus.

Svarbiausias komplekso pastatas – baroko rūmai ties Išganytojo ir Bokšto gatvių sankirta. Įdomiausias yra šio pastato barokinis dvigubas stogas. Toks jis išliks ir restauruotas. Stogas bus padengtas variu.

Vietoj ligoninės bus administracinis pastatas, vietoj skalbyklos bus įrengti butai. Garažas nugriautas, o jo vietoje bus pastatyta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Gydė varguolius

Pirmosios rašytinės žinios apie Bokšto gatvę, kur dabar verda darbai, siekia 1410 metus.

XVI amžiaus pradžioje prie dabartinės Išganytojo gatvės stovėję pastatai priklausė Nastazijai Hromykaitei. Mūrinį, stovintį prieš cerkvę, ir antrąjį medinį greta mūrinio, kylantį į pakalnę, ji 1533 metais padovanojo savo vyrui Onikejui Hornostajui.

Ligoninės pastatų kompleksas buvo suformuotas iš kelių valdų. Vargšų ligoninė šioje vietoje įkurta po Smolensko vyskupo Boguslavo Korvino-Gonsievskio 1744 metų fundacijos.

Dabartinė komplekso teritorija buvo suformuota 1812 metais, prijungus prie ligoninės gretimos posesijos žemę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.