Savivaldybei siūloma parduoti prieplauką prie Baltojo tilto

Vilniaus savivaldybės įmonė

Prieplauką Vilniaus savivaldybė įsigijo dar 2011-aisiais, ją konkurso būdu išsinuomojo verslininkas Aurelijus Kaunas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prieplauką Vilniaus savivaldybė įsigijo dar 2011-aisiais, ją konkurso būdu išsinuomojo verslininkas Aurelijus Kaunas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 3:00 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 4:00 AM

„Susisiekimo paslaugos“ mobilią prieplauką, kurioje šiuo metu veikia ir kavinė, ketina parduoti viešojo konkurso būdu, rengdama aukcioną – tam prašoma Vilniaus tarybos pritarimo.

Jei taryba pritartų šiems planams, pradinė prieplaukos kainą aukcione būtų per 60 tūkst. eurų, nepardavus jos per pirmąjį aukcioną, kaina kristų iki 42 tūkst. eurų, neįvykus ir antrajam aukcionui, pirkėjams būtų siūloma ją įsigyti už 30 tūkst. eurų.

Prieplauką Vilniaus savivaldybė įsigijo dar 2011-aisiais, ją konkurso būdu išsinuomojo verslininkas Aurelijus Kaunas.

Jis BNS tvirtino, kad nuomos sutartis yra sudaryta iki 2016 metų rugpjūčio. Anot verslininko, sprendimas parduoti prieplauką yra racionalus, nes tai leistų pritaikyti sovietmečiu statytą prieplauką šiuolaikinėms reikmėms.

„Mes visi esame suinteresuoti, kad tas įvyktų, nes mes ją nuomojames ir išvis nieko negalime padaryti, net uždaros patalpos, nes restoranas, kuris yra padarytas, jis yra laikinas statinys ant prieplaukos. Aš būčiau suinteresuotas išsinuomoti dar dešimčiai metų, bet tik su galimybe, kad ją būtų galima perdaryti kitaip“, – sakė A.Kaunas.

Vis dėlto siūloma 60 tūkst eurų kaina, anot jo, yra „nustatyta neadekvačiai“, nes savivaldybė prieš kelerius metus prieplauką nupirko maždaug už 100 tūkst. litų.

„Savivaldybė ją nupirko prieš ketverius metus už 100 ar 110 tūkst. litų. Tad jei ji kainavo apie 30 tūkst. eurų tuo metu, atsiradus natūraliam nusidėvėjimui, tiek buhalteriniam, tiek praktiniam, jos kaina padidėjo dvigubai?“ – stebėjosi verslininkas.

Anot A.Kauno, šiuo metu prieplaukoje veikia restoranas, ji taip pat teikia švartavimosi paslaugas septyniems laivams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.