Vilniuje – dar vienas prekybos centras, skirtas namams

Vilniuje kitų metų pradžioje duris atvers naujas namų apdailos prekybos centras UNIDECO. Tai bus atskira jau penkiolika metų veikiančio parduotuvių centro „Medžio centro“ dalis. Šį centrą valdanti įmonė „MC Grupė“ su nauju apdailos prekybos centru taikysis į vidurinį segmentą, kuriame šiuo metu mato ne pilnai užpildytą nišą.

Vilniuje atsidarys namų apdailos prekybos centras, pavadinimu „Unideco“.<br>Vizualizacija
Vilniuje atsidarys namų apdailos prekybos centras, pavadinimu „Unideco“.<br>Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2015, 11:53 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 6:37 PM

UAB „MC Grupė“ naujajame namų apdailos prekybos centre UNIDECO pirkėjams pasiūlys platų įvairiausių namų apdailai reikalingų prekių asortimentą – grindis, duris, plyteles, santechniką, tapetus, langų uždangas, šviestuvus ir kitas prekes. Tuo tarpu „Medžio centras“ toliau specializuosis statybinių medžiagų srityje.

Pasak UAB „MC Grupė“ valdybos pirmininko Audriaus Mockaus, naujasis apdailos prekybos centras veiks klasterio principu kaip ir „Medžio centras“. Nuo pat veiklos pradžios tokiu principu veikianti įmonė įsitikino šio prekybos formato efektyvumu.

„Buvome vieni pirmųjų, kurie Lietuvoje įsteigė statybinių ir apdailos prekių verslo klasterį po vienu stogu, ir nuo pat veiklos pradžios pastebėjome, kad toks prekybos formatas pasiteisina ir klasterizacijos tendencija toliau tik ryškėja. Be to, klasterio principu veikiantis prekybos centras yra patogu bei naudinga tiek pirkėjams, tiek prekybininkams“, – sako A. Mockus.

Tokiam požiūriui pritaria ir dabartiniai „Medžio centro“ nuomininkai. Grindimis prekiaujančios įmonės UAB „Vilkonda“ vadovas Audrius Klimas kaip vieną svarbiausių klasterio privalumų pirkėjui išskiria kokybiškesnes konsultacijas, o pardavėjams – galimybę kartu konkuruoti su rinkos lyderiais.

„Prekybininkams naudinga, kad vienoje vietoje įsikuria daug vienos srities pardavėjų – tai padidina pasiūlą, pritraukia žmonių srautą ir leidžia konkuruoti su rinkos lyderiais. O pirkėjui bene didžiausias klasterio privalumas yra tai, kad čia jis gauna tikrai kokybišką konsultaciją, nes kiekviena įmonė pasirūpina, kad jį pasitiktų savo srities profesionalas. Vienos srities specialisto konsultacija yra kur kas vertingesnė nei kelių sričių konsultanto“, – sako A. Klimas.

Kitų metų pradžioje į rinką įžengsiantis naujas namų apdailos prekybos centras UNIDECO orientuosis į pirkėjus, ieškančius geriausio kokybės ir kainos santykio. Naujas prekybos centras įsikurs viename iš „Medžio centro“ komplekso pastatų Verkių gatvėje.

Pastaraisiais metais „Medžio centro“ parduotuvių apyvarta kasmet augo maždaug 20 proc. 2014 m. metinė apyvarta sudarė 13 mln. eurų. Šiuo metu vykdoma renovacija, prekybinio ploto išplėtimas ir veiklų atskyrimas, planuojama, padės išlaikyti tokį patį augimą.

Atskirdama statybinių medžiagų ir namų apdailos sritis, į plėtrą ir atsinaujinimą UAB „MC Grupė“ investavo daugiau nei 1,4 mln. eurų.

„Medžio centras“ – tai specializuotas statybinių bei apdailos prekių centras, kuriame šiuo metu įsikūrusios daugiau negu 50 skirtingų prekybinių erdvių. „Medžio centras“ veiklą pradėjo prieš 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.