Ką žinomo krepšininko namuose Kaune veikia bioenergetikas?

Pirkdami ar parduodami būstą kauniečiai šaukiasi šamanų, bioenergetikų ir kitų neva magiškų galių turinčių žmonių pagalbos. Išmatuoti namo energiją ar atsikratyti prakeiksmo svarbiau, nei gilintis į nekilnojamojo turto žinovų patarimus.

V.Žilytė tvirtino, jog Kauno rajone nebaigtas statyti kauniečio krepšininko namas dvejus metus nerado pirkėjo. Neseniai name buvo „išvalyta“ bloga energija.<br>P.Mantauto nuotr.
V.Žilytė tvirtino, jog Kauno rajone nebaigtas statyti kauniečio krepšininko namas dvejus metus nerado pirkėjo. Neseniai name buvo „išvalyta“ bloga energija.<br>P.Mantauto nuotr.
Reiki meistras V.Mockus tikino, jog kiekvienuose namuose yra viena ar net kelios teigiamos arba neigiamos zonos, turinčios įtakos mūsų savijautai ir sveikatai.<br>T.Bauro nuotr.
Reiki meistras V.Mockus tikino, jog kiekvienuose namuose yra viena ar net kelios teigiamos arba neigiamos zonos, turinčios įtakos mūsų savijautai ir sveikatai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Nov 16, 2015, 9:30 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 4:23 AM

Ne visi kauniečiai tokie laimingi, kad parduoti, išnuomoti ar įsigyti būstą jiems pavyksta iš pirmo karto. Jeigu sandorio sudaryti nesiseka metus ar dvejus, įtikima, jog namas ar butas yra užkerėtas, prakeiktas, jame šėlsta piktosios dvasios, tvyro bloga energija, kaltas gali būti ir tiesiog ant jo kabantis numeris.

Tuomet neapsieinama be pavienių neva nežemiškų galių turinčių žmonių ar visos jų armijos, kurių prašoma virgulėmis, švytuoklėmis ir kitais magiškais instrumentais nustatyti blogąsias namų zonas. Neigiamos zonos valomos burtažodžiais, stebuklingais akmenimis, žolėmis, smilkalais ir net ritualiniais šokiais, kurių metu prišaukiamos bei išvedamos dvasios.

Ar visos šios priemonės veikia? O gal vertėtų atsigręžti į tikėjimą ir pasikliauti malda?

„Išvalė“ sportininko namą

Nekilnojamojo turto tarnybos direktorė Vita Žilytė tvirtino, jog nemažai būstų žmonės parduoda vos įdėję skelbimą. Tačiau jos praktikoje netrūksta atvejų, kai dėl neaiškios priežasties už gerą kainą būna sunku parduoti geroje vietoje esantį, neblogai įrengtą butą ar namą.

„Vos įkėlę koją į ilgai neparduodamus būstus vieni žmonės prisipažįsta, jog pajunta blogą energiją, jiems nejauku, kiti sako, kad čia nenorėtų gyventi, nes patalpose tvyro šaltis“, – pasakojo V.Žilytė.

Kauno rajone, Smiltynų kaime, jau dvejus metus neparduodamas nebaigtas statyti vieno žinomo krepšininko namas. Sportininkas 2011 metais būstą statė savo šeimai, tačiau dėl pasikeitusių aplinkybių jį nutarė parduoti. Nors namu domėjosi ne vienas galimas pirkėjas, jo niekas neperka.

Kaunietis nutarė kreiptis į bioenergetiką, kuris pasakė, jog name tvyro bloga energija, jame netrūksta geopatologinių zonų trikdžių. Vyras neprieštaravo, kad iš namo būtų „pašalinta“ bloga energija. Būstas kol kas ieško naujų šeimininkų, tačiau galimų pirkėjų pastaruoju metu atsiranda daugiau.

Pasijunta lyg pragare

V.Žilytė sakė, jog žmones pirkti būstą atbaido šeimininkų ar jiems artimų žmonių, ypač mirusiųjų, perrištų gedulinga juostele, nuotraukomis nukabinėtos sienos, religinė arba šėtoniška atributika.

„Dainavos rajone moteris skundėsi, kad daugiau nei porą metų neparduoda dviejų kambarių buto. Su keliais norėjusiais apžiūrėti būstą man taip pat teko jame apsilankyti. Vos pro duris įėjus į butą prieš akis stoja velnių skulptūros.

Ne vieni pirkėjai sakė, jog ten jaučiasi lyg pragare. Moteriai buvo siūlyta išnešti velnius iš namų, tačiau ji nesutinka“, – kalbėjo agentė.

V.Žilytė pastebėjo, kad sunkumų įprastai kyla parduodant besiriejančių giminaičių ar besiskiriančių sutuoktinių nekilnojamąjį turtą.

Apžiūrėję tokį butą ar namą galimi pirkėjai tikina, jog jame jaučia sunkiai paaiškinamą neigiamą energiją.

Blogų zonų ieškojo virgulėmis

Nekilnojamojo turto agentūros „011“ pardavimo vadovas Giedrius Sidaravičius taip pat ne kartą yra susidūręs su perkamą būstą įvairiais mistiniais būdais ištyrinėti pageidaujančiais žmonėmis. Neseniai naujų statybų name 2 kambarių butą nusižiūrėjęs jaunuolis G.Sidaravičiaus pasiteiravo, ar jis galėtų atsivesti žmogų, kuris biolokaciniu metodu – virgulėmis nustatytų galimas geopatogeninių trikdžių zonas. Kai pirkėjas atvyko su bioenergetiku, pardavėjo buvo paprašyta palaukti už buto durų.

„Po pusvalandžio bioenergetikas pasakė, jog butas – „švarus“, tačiau vaikinui to nepakako ir jis paprašė buto plano, kurį nusiuntė dar vienam specialistui, ieškančiam po namu tekančių požeminių vandens srovių. Netrukus jaunuolis butą įsigijo“, – pasakojo G.Sidaravičius.

Būrėja siūlė mažinti kainą

Nors būstų pirkėjai ir pardavėjai nekilnojamojo turto agentams retokai smulkiai pasakoja apie tai, kaip dėl sandorių kreipiasi į šamanus, būrėjus, horoskopų sudarytojus ar ekstrasensus, vis dėlto apie šiuos vizitus kartais prasitaria.

G.Sidaravičius prisiminė ne vieną atvejį, kai žmonės dėl būsto kainos ar vietos nepaklausė nekilnojamojo turto rinkos žinovų, tačiau aklai pakluso ekstrasensų patarimui.

„Moteris nutarė parduoti butą, tačiau kaina buvo pernelyg aukšta, todėl jo niekas nepirko. Ne kartą siūlėme kainą sumažinti, tačiau pardavėja apie tai net nenorėjo girdėti.

Maždaug po metų ji pati pasiūlė butą parduoti pigiau. Moteris neslėpė, jog tai padaryti patarė net keli aplankyti ekstrasensai ir būrėjos, kurie, be viso to, nuo jos nuėmė prakeiksmą“, – tvirtino nekilnojamojo turto specialistas.

Teiraujasi ir apie nelaimes

Dažnai pirkėjai agentų ir parduodamo būsto savininkų teiraujasi, ar jame nėra nutikę baisių nelaimių. Jeigu bute ar name yra buvusių savižudybių ar kraupių žmogžudysčių, neretai pardavėjai tai mėgina nutylėti. Tačiau tiesa išaiškėja kaimynams ar giminaičiams padedant.

Tuomet būsto pardavimas dažniausiai užtrunka, o pardavėjams tenka arba smarkiai sumažinti turto kainą, arba įsileisti į namus žmones, kurie šamaniškais ritualais ar burtažodžiais mėgintų išprašyti iš namų mirusiojo dvasią.

Dėl sava mirtimi anapilin išėjusių žmonių, ypač garbaus amžiaus, net jeigu jie mirė parduodamame bute, problemų pirkėjams kyla rečiau. Tačiau kai kuriems žmonėms neigiamų pojūčių kelia būsto vieta.

„Yra žmonių, kurie nė už ką nesutiktų gyventi šalia kapinių. Atsiranda ieškančių gyvenamojo ploto, tačiau jų nedomina prie IX forto ir buvusiose Šančių kareivinėse įrengti būstai, net jeigu jie naujų statybų. Žmonės sako, kad šios vietos jiems siejasi su karais, žudynėmis, mirtimi ir smurtu“, – tikino V.Žilytė.

G.Sidaravičių stebina tai, kad įprastai namus prie kapinių pirkti vengiantys kauniečiai noriai įsigyja naujų statybų butus prie žydų kapinių Aukštuosiuose Šančiuose.

„Galbūt taip yra todėl, kad šiose kapinėse jau kurį laiką žmonės nelaidojami“, – svarstė turto agentas.

Nuotraukose matė dėmių

Nekilnojamojo turto agentė Bronislava Sakalauskienė tikino niekada tiesiogiai nesusidūrusi su klientais, kurie atvirai kalbėtų apie neva gerą ar blogą būsto energetiką. Parduodamuose būstuose moteris niekada nepajuto jokių neigiamų srovių ar zonų.

Tačiau iš kolegų B.Sakalauskienė prieš keletą metų yra girdėjusi ne vieną pasakojimą apie mistinius dalykus, vykstančius parduodamuose senuose mediniuose Žaliakalnio namuose.

„Nekilnojamojo turtų agentūrų darbuotojai ne kartą stebėjosi, kad ne pirmos jaunystės medinukuose darytose nuotraukose matyti keistų įvairaus dydžio dėmių. Plika akimi žmonės jų nepastebėjo, o fotoaparatas jas užfiksavo“, – atskleidė turto agentė.

Maždaug šimto metų senumo namuose įsikūrę Žaliakalnio mikrorajono gyventojai dažnai pasakojo apie jų gyvenamoje erdvėje girdimus neaiškios kilmės garsus, bildukų varstomas duris ar kilnojamus daiktus.

Mano, kad butas prakeiktas

Ne vienas būstą pardavęs, nuomojęs ar įsigijęs kaunietis yra patekęs į mistika dvelkiančias situacijas.

Kaunietė Lina tikino, jog savo kailiu patyrė, ką reiškia gyventi prakeiktame būste. Prieš ketverius metus ji su vyru paėmusi iš banko paskolą įsigijo dviejų kambarių butą viename iš Varpo gatvės daugiabučių.

„Butą pirkome iš buvusio šeimininko, kurį staiga užspaudė skolos. Vyras neslėpė, jog šioje vietoje gyveno vos pusantrų metų, tačiau jam nei iš šio nei iš to ėmė prastai sektis darbe, pradėjo stigti pinigų. Tai mūsų nenustebino, juk gyvenime būna įvairių situacijų“, – pasakojo Lina.

Moteris tikino, jog įsikėlus į šį butą ją pirmiausia nustebino katės elgesys. Iki tol buvęs ramus ir mielas šeimos augintinis šiame bute pasikeitė. Katė tapo nerami, pradėjo klaikiai kniaukti. Vos pravėrus buto duris stengėsi iš jo sprukti, ne kartą iššoko per langą.

Netrukus iki tol didelių materialinių sunkumų neturėjusiems kauniečiams prasidėjo finansinės bėdos. Vyras ėmė mažiau uždirbti, šeima buvo apvogta, jai teko parduoti automobilį, kad būtų iš ko mokėti paskolą ir pirkti maisto, drabužių sau bei vaikams.

Šeimininkus užgula skolos

Kai Lina artimiau susipažino su namo kaimynėmis, šios papasakojo, kad šis butas greičiausiai prakeiktas, nes gyventojai jame nuolat keičiasi.

„Kaimynės neslėpė, kad šeimininkai kaskart butą parduoda, nes visus juos užgriūva nelaimės ir skolos“, – sakė Lina.

Neišgalėdami mokėti būsto paskolos ir komunalinių mokesčių, kauniečiai grįžo gyventi pas Linos tėvus, o butą išnuomojo. Jau po kelių mėnesių šeima išgirdo, jog nuomininkams staiga kilo netikėtų finansinių bėdų, todėl jie neišgali mokėti.

Šeima nutarė butą parduoti. Rasti pirkėjų jiems ilgai nesisekė, tačiau neseniai Lina su vyru išgirdo, kad jų būstą pagaliau žadama pirkti.

„Šiuo metu mūsų šeimos finansinė padėtis gerėja, vėl įsigijome automobilį, svarstome galimybę pirkti kitą butą. Šį kartą domėsiuosi ne tik tuo, į kurią pusę jo langai, bet ir kitais dalykais, nors jie kažkam galėtų pasirodyti ir mistiniai“, – tikino pašnekovė.

Tiki numerologijos galia

Vasarą P.Lukšio gatvėje trijų kambarių butą parduoti nutarusi Rūta kreipėsi į nekilnojamojo turto agentūrą. Po kelių dienų moteriai paskambino agentė ir pasakė, jog atsirado jos būstą apžiūrėti pageidaujančių žmonių, tačiau jiems svarbu žinoti namo ir buto numerį.

„Pirkėjai greičiausiai tikėjo sėkmę nešančių ir nelaimes prišaukiančių skaičių magija, todėl kreipėsi į numerologus. Kai šie patvirtino apie tinkamus numerius, žmonės atvyko apžiūrėti butą ir pasakė, kad jį perka“, – pasakojo kaunietė.

Nekilnojamojo turto pardavėja pastebėjo, kad į numerologus pirkėjai kreipiasi labai retai. Kai kurie žmonės nepageidauja 13 numeriu pažymėtų namų ir butų.

Tačiau daugeliui velnio tuzinu vadinamas skaičius neigiamų minčių nekelia.

Sako, jog įvyko stebuklas

Kaunietė Daiva net kelerius metus negalėjo parduoti pasiligojusios ir pas ją apsigyvenusios senelės nekilnojamojo turto Šančiuose.

Nepadėjo nei tai, kad mergina sutiko palikti visus baldus ir smarkiai sumažino namo dalies kainą. Pirkėjai apsidairydavo parduodamame būste, pažadėdavo Daivai paskambinti, tačiau taip ir nepaskambindavo.

„Nuėjau pas būrėją. Mane nustebino, kad moteris žiūrėdama į kortas pasakė, jog parduodu ne visą, o pusę namo. Ji tikino, jog tame pačiame name gyvenantys žmonės nenori svetimų žmonių kaimynystės, todėl galimiems pirkėjams pasakoja nebūtas istorijas“, – tikino Daiva.

Būrėja pasiūlė merginai nueiti pas kaimynus ir pakalbėti apie galimybę jiems įsigyti namo dalį. Šie pasakė, kad tai mielai padarytų, bet patys jau ne vienus metus negali parduoti užmiestyje turimos sodybos.

„Pasakiau, kad palauksiu, kol šie žmonės turės pinigų. Nepraėjus nė mėnesiui įvyko kažkoks stebuklas – sodyba buvo parduota, o už šiuos pinigus nupirkta mano senelės namo dalis“, – kalbėjo mergina.

Namus saugoti padeda ir angelai?

Renaldas Šumbrauskis

Kauno Šv.Kryžiaus karmelitų parapijos klebonas

„Neseniai išgirdau tėvų pasakojimą, kaip šeimai persikėlus į naują butą, dar nekalbanti mažoji dukrelė kelias dienas garsiai verkė ir vis rodė į lovos kraštą. Tik po kurio laiko tėvai suprato, kad vaikas prašo pakabinti angelą, kuris ant jos lovos kabojo sename jų bute. Kai angelas atsidūrė ten, kur anksčiau buvo, mergaitė nustojo verkti.

Ši istorija parodo, kaip svarbu persikėlus į naują būstą nepamiršti padėti krikščioniškųjų simbolių. Kad žmonės jaustųsi gerai, kiekvienuose namuose turėtų būti šventintų žvakių, angelų, kurie yra tikrieji žmonių sargai, kryželis, šventųjų paveikslėliai. Kad ir kur kraustytumėtės, vietą jūsų namuose turėtų rasti krikšto žvakė.

Visus naujus namus siūloma pašventinti, sukalbėti maldą už tai, kad jie būtų pilni šilumos ir meilės. Tai derėtų padaryti net po būsto remonto.“

Teigė, kad blogos namų zonos trikdo sveikatą

Reiki meistras Virginijus Mockus, kuris sugeba patalpose nustatyti neigiamas zonas ir jas „išvalo“, tikino, jog namų ir darbovietės energetika daro stiprią įtaką mūsų savijautai, sveikatai, nuotaikai bei sėkmei.

„Kiekvienoje patalpoje, namuose ar darbovietėje yra viena ar net kelios teigiamos arba neigiamos zonos. Tai vadinamosios geopatogeninės zonos: energetinės, magnetinės, požeminių srovių, eterio bangų anomalijos, žmonių suformuotas negatyvas arba pozityvas“, – aiškino specialistas.

„Būstas yra labai rimtas pirkinys, todėl jį įsigyti reikia atsakingai. Jeigu įėjus į patalpas kūnu bėga šiurpas, vadinasi, jose esanti energija jums netinka. Jeigu tam tikroje namų vietoje jums svaigsta galva ar ją skauda, blogai jaučiatės, esate veikiami neigiamos energijos“, – sakė Reiki meistras.

V.Mockus tikino, jog patalpose tvyrančią energiją galima pamatuoti ir patikrinti ne tik nuvykus į statinį, bet ir nuotoliniu būdu – matant būsto planą ar naršant internetiniame žemėlapyje.

Norint „išvalyti“ patalpas, vienas iš labai efektyvių daiktų – natūralus kalnų krištolas, kuris turi savybę sukaupti ir ilgą laiką spinduliuoti energiją į aplinką. Sukurti teigiamą energiją padeda ir augalai, akvariumai, žvakių šviesa.

„Prisimenu istoriją, kai moteris ieškojo išnuomoti butą dukterims studentėms. Nuomotojas pasakė, kad šiame bute visos prieš tai gyvenusios merginos sėkmingai ištekėjo. Moteris supyko ir pradėjo aiškinti, kad jos dukterys jaunos, joms tekėti dar anksti. Buto moteris nuomotis nenorėjo, tačiau to daryti kurį laiką nenorėjo ir kiti žmonės. Manęs paprašė įvertinti buto energetiką. Pasirodė, jog dėl stipraus pykčio jame atsirado daug neigiamos energijos. Patalpas išvaliau, o nauji nuomininkai paskambino maždaug po pusvalandžio“, – pasakojo V.Mockus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.