Pirkėjų įpročiai pasikeitė: renkasi ne tik būsto kainą ir vietą

Būsto pirkėjai pripažįsta – galutiniam sprendimui nepakanka tik prieinamos kainos bei patrauklios vietos. Vis daugiau jų domisi gyvenimo kokybe bei įvertina būsto privalumus, skirtus sveikesnei aplinkai palaikyti. Grynas oras namuose, pastovios šilumos komfortas bei ekonomiškas šildymas dažnai tampa lemiantys kriterijai įsigyjant naują būstą.

Būsto pirkėjai vis labiau domisi ne tik kaina ar vieta, tačiau ir pastato statyba, jo sandarumu.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Būsto pirkėjai vis labiau domisi ne tik kaina ar vieta, tačiau ir pastato statyba, jo sandarumu.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Vienas pirmųjų A klasės daugiabučių yra įsikūręs Šnipiškių rajone, Vilniuje.<br>R.Kotvickaitės nuotr.
Vienas pirmųjų A klasės daugiabučių yra įsikūręs Šnipiškių rajone, Vilniuje.<br>R.Kotvickaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 2, 2015, 10:51 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 6:01 PM

Didėjantis pirkėjų sąmoningumas

Griežtėjant statybos reikalavimams nekilnojamojo turto vystytojams, pamažu auga ir pačių būsto pirkėjų išprusimas bei poreikiai. Nors A energinės klasės namai tesudaro vos kelis procentus visos naujos statybos namų rinkos, tačiau diskusijų apie jų privalumus ir trūkumus netrūksta. Pirkėjai vis labiau atsižvelgia į būsto kokybę, sveikesnę aplinką bei ekonomiškumą.

„Pastebime, kad vis daugėja nekilnojamojo turto pirkėjų ar investuotojų, kuriems ekologija, aplinkosauga, sveika gyvensena yra ne mados klyksmas, o savaime suprantami dalykai. Jie sąmoningai rūpinasi savo ir savo šeimos gerove. Dėl to norintys gyventi miesto centre domisi ne tik namo statybos kokybe, bet ir sandarumu bei vėdinimo sistema, kuri apsaugo nuo užteršto oro“, – pasakojo A energinės klasės daugiabučio namo „Žalgirio namai“ vystytojas  Andrius Beniušis.

Gyvenimo kokybė ar kaina?

„Ne tik pragmatiškos šeimos, įvertindamos išlaidas šildymui, renkasi A energinės klasės butus. Ne mažiau svarbu tampa gyvenimo kokybė bei savo ir artimųjų sveikata. Mažesnės šildymo sąskaitos – tik vienas iš privalumų. Visi kiti – patalpų komfortas, tyla, šiluma, sveika aplinka – nėra išreiškiami finansiškai“,- įsitikinęs A. Beniušis.

Nors A energinės klasės butų pasirinkimas itin siauras, tačiau pirkėjai jau spėjo projektus palyginti su žemesnės klasės pasiūlymais. „Lygindamas B ir A klasės butus, suvokiau namo sandarumo reikšmę. Pasyviame name šiluma neišeina per sienas, šaltas oras iš lauko taip pat nesiveržia į patalpas. Langų įrengimo technologija lemia, kad nėra šalčio tiltų, kur kaupiasi kondensatas. O kainos santykis tarp B ir A klasės būstų tampa ne toks gąsdinantis, kai racionaliai įvertini pastato ir gyvenimo kokybę“, – pasakojo Eduardas Klenauskis, neseniai nusipirkęs butą A klasės daugiabutyje.

Nepagyvenęs – nesuprasi

Kol mūsų šalyje aukščiausius energinės klasės reikalavimus atitinkančių pastatų dar tik pavieniai projektai, pirkėjams dažnai trūksta informacijos. O sklandantys mitai apie A klasės būstą kelia dar daugiau klausimų. Tačiau visi privalumai atsiskleidžia apsigyvenus tokiame būste.

„Tik pagyvenus, galima pajusti A klasės namų komfortą. Nebereikia atidarinėti langų vos grįžus iš darbo, nes namuose visą laiką malonus ir gaivus oras dėl rekuperacinės sistemos. O grindinis šildymas užtikrina komfortišką ir tolygiai pasiskirsčiusią šilumą visuose namuose. Net skalbiniai čia džiūsta kažkaip kitaip“, – atsiliepė A klasės daugiabučio naujakurė Rūta Stulgė.

„Reikia atsikratyti kai kurių mitų ir klaidingų įsitikinimų. Pavyzdžiui, daug kas tiki, kad A energinės klasės namuose daug sudėtingos technologinės įrangos. Netiesa. Namo sandarumą užtikrina aukšta statybos darbų kokybė, o gryną orą – priverstinis vėdinimas. Tad įjungę rekuperatorių, be jokio papildomo valdymo pajusite A energinės klasės būsto kokybę ir gyvenimo komfortą“, – patikino A.Beniušis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.