Nauja kaimynystė gąsdina: kur gyventojai statys automobilius

Buvusioje Teatro arenos vietoje iškils nauji daugiabučiai – tai bendrovės „Hanner“ plėtojamas projektas „Pilies apartamentai“, kurį šiandien pristatė bendrovės „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis ir vienas projekto architektų Vytenis Gerliakas.

„Pilies apartamentai“ – tai 100 prestižinių butų buvusioje Teatro arenos vietoje.<br>Vizualizacija
„Pilies apartamentai“ – tai 100 prestižinių butų buvusioje Teatro arenos vietoje.<br>Vizualizacija
Teatro arenos pastatas pradėtas griauti dar spalio pabaigoje, čia išdygs nauji daugiabučiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Teatro arenos pastatas pradėtas griauti dar spalio pabaigoje, čia išdygs nauji daugiabučiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 3, 2015, 3:44 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 12:08 PM

„Lietuvoje dažni atvejai, kai jau pradėjus statybos darbus vietos bendruomenė stoja į kovą prieš statytoją, nes apie statybas sužino tik joms prasidėjus. Siekiame pakeisti Lietuvoje susiklosčiusią praktiką, vadovaudamiesi geraisiais Vakarų Europos pavyzdžiais. Todėl „Hanner“ aplinkinių namų gyventojus ir visuomenės atstovus sukvietė į projekto pristatymą dar prieš gaudama jo statybos leidimą“, – kalbėjo  A. Avulis.

Susitikime Vilniaus savivalybėje vietos bendruomenė kėlė jiems aktualų automobilių parkavimo klausimą.   „Hanner“ įvertino šias aplinkybes jau projektavimo darbų metu – „Pilies apartamentų“ gyventojai savo automobilių gatvėje ir kitų namų kiemuose nestatys.

Projekte suplanuota 170 butų ir netgi 260 požeminio parkavimo vietų. Prie sklypo bus įrengta ir papildomų parkavimo vietų svečių ir vietos verslo klientų automobiliams.

„Hanner“ siūlys Vilniaus miesto savivaldybei papildomas vietas apmokestinti, taip užtikrinant sąžiningą jų naudojimą. Vietos bendruomenei taip pat aktualus ir tranzitine gatve virtusios Raitininkų gatvės transporto spūsčių klausimas. AB „Hanner“ kartu su vietos bendruomene Vilniaus miesto savivaldybei siūlys galimus Raitininkų gatvės automobilių tranzito problemos sprendimus.

Raitininkų g. 6 daugiabučio namo bendrijos pirmininkas Julijus Rakitskis portalui lrytas.lt atsiuntė laišką, kuriame detaliau išdėstė nuogąstavimus ir klausimus, kurie gyventojams kelia rūpestį. 

Laiške teigiama: „Du suprojektuoti įvažiavimai į požeminius parkingus iš projekto rytines puses t.y. gatves prie greta esančių Raitininkų g. 6a ir 6 namų, kuri jau ir šiuo metu yra labai apkrauta.

Ši gatvė statant Raitininkų g. Olimpiečių g. greta esantį gyvenamųjų namų kvartalą buvo suprojektuota su  maksimaliu leistinu nuolydžiu. Todėl esant slidžiai kelio dangai yra problematiška įvažiuoti ir išvažiuoti. Šioje atkarpoje dėl šios priežasties yra įvykę keli eismo įvykiai.

Du papildomi įvažiavimai, kurie bus įrengti nuolydinėje kelio dalyje, padarys šią kelio atkarpą dar pavojingesnę, atsiras papildoma spūstis. Pablogės gyvenimo sąlygas“. Gyventojai siūlo projektuojant sklypą įvažiavimus suprojektuoti ir įrengti iš pietines ir vakarines sklypo dalies pusės.

Taip pat vilniečiai prašo išsaugoti pasodintus augalus – kalnines pušis. Jie pasigenda ir vaikų žaidimų aikštelių, kurios buvo žadėtos, tačiau projekte neliko.

J.Rakitskiui iš pateiktų brėžinių nėra aišku, kurioje vietoje bus statomi šiukšlių konteineriai ir kokiu būdu bus kaupiamos ir išvežamos šiukšlių atliekos. „Norime, kad tai būtų suprojektuota ir įrengta pietineje ar vakarineje Jūsų sklypo dalyje“, – sakė bendrijos pirmininkas ir tikisi, kad kaimynystė bus draugiška, o bendravimas su statytojais – produktyvus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.