Nacionalinis operos ir baleto teatras plėsis – turės priestatą

Ne vienus metus Lietuvos

Norimame statyti LNOBT priestate būtų įrengta pagrindinės scenos dydžio salė ruoštis premjeroms ir gamybinės patalpos..<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Norimame statyti LNOBT priestate būtų įrengta pagrindinės scenos dydžio salė ruoštis premjeroms ir gamybinės patalpos..<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2015, 8:23 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 9:55 AM

Norimame statyti LNOBT priestate būtų įrengta pagrindinės scenos dydžio salė ruoštis premjeroms ir gamybinės patalpos. Tam prašoma numatyti 1800 kv. m ploto dalį, esančią tarp Žemės ūkio ministerijos ir LNOBT pastatų, – šiuo metu čia yra automobilių stovėjimo aikštelė.

Kitų metų valstybės biudžeto projekte priestatui projektuoti numatyti 232 tūkst. eurų, už juos turėtų būti parengtas techninis projektas.

LNOBT generalinio direktoriaus Gintauto Kėvišo teigimu, priestatas teatrui būtinas. Jo teigimu, šiuo metu artistai neturi tinkamų repeticijoms patalpų. Statant naują operos ar baleto kūrinį ir ruošiantis premjerai, teatre porą savaičių nerengiami pasirodymai, nes vienintelė vieta, kur galima iki galo nugludinti spektaklį – pagrindinė scena. „Prieš tai repeticijos vyksta kur tik įmanoma: mažojoje salėje, fojė, nuomotose patalpose ir pan. Tai visiškai neatitinka mūsų tikrųjų reikmių“, – teigė teatro vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?