Nekilnojamasis turtas Visagine it masalas traukia rusakalbius

Pastaraisiais metais Visagine atpigęs nekilnojamasis turtas vilioja rusiškai kalbančius kaimynus iš Rytų Europos įsigyti čia butus, o kartu – lengviau gauti Šengeno vizas, rašo „Lietuvos žinios“.

Vidutinė dviejų kambarių būsto kaina svyruoja nuo 8 tūkst. iki 12 tūkst. eurų, šio kaina – beveik 13 tūkst. eurų.<br>J.Tamonienės nuotr.
Vidutinė dviejų kambarių būsto kaina svyruoja nuo 8 tūkst. iki 12 tūkst. eurų, šio kaina – beveik 13 tūkst. eurų.<br>J.Tamonienės nuotr.
Mažos Visagino nekilnojamojo turto kainos traukia ne tik lietuvius, bet ir rusakalbius.<br>V.Balkūno nuotr.
Mažos Visagino nekilnojamojo turto kainos traukia ne tik lietuvius, bet ir rusakalbius.<br>V.Balkūno nuotr.
Šis vieno kambario butas Visagine kainuoja šiek tiek daugiau kaip 4 tūkst. eurų.<br>J.Tamonienės nuotr.
Šis vieno kambario butas Visagine kainuoja šiek tiek daugiau kaip 4 tūkst. eurų.<br>J.Tamonienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 10, 2015, 9:57 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:57 AM

Skaičiuojama, kad šiais metais Visaginas jau sulaukė apie 300 naujakurių iš Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos. Tačiau pageidaujančiųjų iš tiesų apsigyventi ir likti šiame Šiaurės Rytų Lietuvos mieste yra kur kas mažiau – vos apie porą dešimčių.

Visagino merė Dalia Štraupaitė pasakojo, kad šiemet į miestą atvyko apie 300 asmenų iš trečiųjų šalių ir čia įsigijo nekilnojamojo turto, dažniausiai – butus. Imigrantų ėmė daugėti praėjusiais metais, kai prasidėjo karas Rytų Ukrainoje. Merės teigimu, dalis imigrantų Visaginą pasirenka dėl to, kad čia turi giminių arba artimųjų, kiti trečiųjų šalių piliečiai, ypač aukštos kvalifikacijos specialistai, atvažiuoja gavę darbo pasiūlymų.

Nekilnojamojo turto brokere Visagine dirbanti Jūratė Tamonienė teigė, jog iš tiesų rusakalbių, perkančių butus šiame mieste, nėra tiek jau ir daug, palyginti su praėjusiais metais. „Šiemet pardaviau butus gal trims ar keturiems rusakalbiams iš Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos. Vieni jų čia įsikūrė gyventi, kiti pirko tik dėl galimybės gauti laikiną leidimą gyventi“, – lrytas.lt pasakojo agentūros „Capital“ brokerė J.Tamonienė.

Anot jos, rusakalbiai pamėgę ir kitus nedidelius Lietuvos miestus – Ignaliną ir Zarasus, tačiau Visagine būsto kainos yra kur kas mažesnės. Čia vieno kambario butą galima įsigyti nuo 2,5 tūkst. iki 4 tūkst. eurų, dviejų kambarių – nuo 8 tūkst. iki 14 tūkst., atsižvelgiant į būsto būklę. Pastebima, jog trijų kambarių butų kainos  labai  nesiskiria.

Tuo tarpu Ignalinoje dviejų kambarių butą būtų galima įsigyti tik sumokėjus nuo 18 tūkst. iki 22 tūkst. eurų. „Taip pat dirbu ir turto vertintoja, tad galiu pasakyti, kad būstas Visagine yra vertas kur kas daugiau, tačiau jo kainą sumažina patys gyventojai, norėdami kuo greičiau jį parduoti, šildymo sezonu kainos dar labiau sumažėja – maždaug tūkstančiu eurų“, – teigė J.Tamonienė.

Pasak pašnekovės, į Visaginą atvyksta ne tik rusakalbiai, bet ir žmonės iš kitų miestų, Druskininkų, Klaipėdos, Kauno, daugiausiai jų atvyksta iš Vilniaus. Dažniausiai tai jaunos šeimos arba pensinio amžiaus žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.