Brangiausiai šiemet pasaulyje parduotas būstas – Prancūzijoje

Pasaulio nekilnojamojo turto rinkoje pasiektas naujas rekordas.

Už būstą su jį juosiančiu nuosavu 23 hektaru parku nežinomas pirkėjas iš Artimųjų Rytų sumokėjo 275 milijonus eurų.<br>„Reuters“ nuotr.
Už būstą su jį juosiančiu nuosavu 23 hektaru parku nežinomas pirkėjas iš Artimųjų Rytų sumokėjo 275 milijonus eurų.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-21 21:11, atnaujinta 2017-09-28 01:36

Įdomu tai, kad ši rekordinė suma paklota ne už senovinę, turtingą istoriją turinčią pilį, bet už šiuolaikinį, tik atstatytą pagal „Grand Siecle“ – karališkosios Prancūzijos klestėjimo laikų „Didžiojo amžiaus“ lekalus – statinį.

Liudviko XIV pilis išsidėsčiusi tarp Versalio ir Marli le Rua miestelio, kur kažkada buvo įsikūrusi viena karaliaus Liudviko XIV rezidencijų.

Gyvenamasis pilies plotas siekia keletą tūkstančių kvadratinių metrų, interjeras padabintas paauksuotomis detalėmis ir lipdiniais, marmurinėmis statulomis, šilkiniais gobelenais ir rankų darbo freskomis.

Žinoma, pilyje yra vyno rūsys, nuosavas kino teatras ir baseinas. Parke nutiesti takeliai jodinėjimui, yra sodas ir įrengtas didžiulis fontanas su paauksuotomis skulptūromis.

2015 vasarą pasirodė informacija, jog nežinomas pirkėjas už statinį, esantį šalia Londono Haid parko, pasiūlė 280 milijonų eurų. Jei šis sandoris dar iki šių metų pabaigos įvyks, Prancūzijoje nebus pasiektas pasaulio nekilnojamojo turto rinkos rekordas.

Didžiosios Britanijos žiniasklaida galimais Londono statinio pirkėjais įvardijo išeivius iš Artimųjų Rytų, Saudo Arabijos ir Rusijos.

Guinnesso rekordų knyga brangiausiu pasaulio būstu vis dar laiko XX a pirmosios pusės žiniasklaidos magnato Williamo Randolpho Hearsto namą Kalifornijoje. 2007-aisiais jis buvo parduodamas už 165 milijonus dolerių. Beje, šiuo atveju tai buvo tik namas be šalia jo esančio dešimčių hektarų dydžio parko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.