Rojus žemėje, kur dar ir būsto nuoma pigi? Yra tokių vietų!

Kuko salos, sostinė Avarua

Tonsajaus sala (Kambodža).<br>„flickr.com“ nuotr.
Tonsajaus sala (Kambodža).<br>„flickr.com“ nuotr.
Avarua (Kuko salos).<br>„flickr.com“
Avarua (Kuko salos).<br>„flickr.com“
Česky Krumlovas (Čekija).<br>„ViDa Press“ nuotr.
Česky Krumlovas (Čekija).<br>„ViDa Press“ nuotr.
Gvanachuatas (Meksika).<br>„flickr.com“ nuotr.
Gvanachuatas (Meksika).<br>„flickr.com“ nuotr.
Perlų salos (Panama)<br>„flickr.com“ nuotr.
Perlų salos (Panama)<br>„flickr.com“ nuotr.
Goa sala (Indija).<br>„flickr.com“ nuotr.
Goa sala (Indija).<br>„flickr.com“ nuotr.
Veliko Tirnovas (Bulgarija).<br>„flickr.com“ nuotr.
Veliko Tirnovas (Bulgarija).<br>„flickr.com“ nuotr.
Ho Kokas (Vietnamas).<br>„Wikipedia“ nuotr.
Ho Kokas (Vietnamas).<br>„Wikipedia“ nuotr.
Ksamilas (Albanija).<br>„flickr.com“ nuotr.
Ksamilas (Albanija).<br>„flickr.com“ nuotr.
Las Trakas (Čilė).<br>„flickr.com“ nuotr.
Las Trakas (Čilė).<br>„flickr.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Dec 27, 2015, 4:17 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 4:31 AM

Kuko salos, sostinė Avarua

Formaliai šios salos – Naujosios Zelandijos dalis, bet nuo šio žemyno salos nutolusios 2008 kilometrų į šiaurės rytus. Vietos atogrąžų paplūdimiai nenusileidžia Maldyvų ar Seišelių, tik čia būstą galima nuomotis už 118 eurų per mėnesį.

Vietos gyventojai – Polinezijos aborigenai, ir jie nėra išlepinti turistų. Per metus čionai atvyksta nedaugiau 100 tūkstančių užsieniečių. Palyginkime: į Havajus per metus užsuka 8 milijonai turistų.

Ką salose galima veikti? Stebėti banginius, iškylauti ir gerėtis nepaprasto grožio gamtovaizdžiais.

Tad kodėl čia užsuka tiek mažai užsieniečių? Jie negali įsigyti nekilnojamojo turto, bet gali išsinuomoti 60 metų. Šios salos visateisiu piliečiu tampama pragyvenus keletą metų ir gavus specialų valdžios leidimą.

Česky Krumlovas, Čekijos respublika

Šis pasakiškas miestelis įsikūręs Čekijos provincijoje Bohemija. Visas miestas – tarsi didžiulė viduramžių pilis. Visos Česky Krumlovo gatvės – grįstos. Čia nuolat vyksta mugės Renesanso epochos stiliumi, o taip pat nuostabus rožių festivalis.

Trijų patiekalų pietūs dviems asmenims kiaurus metus kainuoja 20 dolerių, o butą galima išsinuomoti už 365 eurų per mėnesį. Per miestelį teka Vltavos upė – ideali vieta ekstremalaus sporto mėgėjams. Vienas mažas „bet“ – normaliam gyvenimui teks truputį pramokti čekų kalbą.

Tonsajaus sala, Kambodža

Ši nedidelė sala šalies pietuose – tikras džiunglių ir paplūdimių rojus. Čia beveik niekas negyvena, – neskaitant kelių žvejų šeimų. Tad rasti būstą galima už juokingai mažus pinigus. Už 4 eurus žvejas pagamins skanią vakarienę iš ką tik sugauto krabo. O bet kokios jūrų gėrybės čia kainuoja eurą ar du.

Kodėl čia užsuka tiek mažai užsieniečių?

Tai nėra švari paplūdimio sala, kur ištisomis dienomis galima gulėti po skėčiu, apsaugančiu nuo Saulės. Vietinį laukinį paplūdimį kartais „papuošia“ benamių šunų būriai ar kiti miško gyventojai. Bet užtat tik čia galite pasijusti kaip toli nuo civilizacijos.

Gvanachuatas, Meksika

Meksikos viduryje esančiame Gvanachuato mieste puikų būstą galima išsinuomoti už 135-180 eurų per mėnesį, alaus bokalas kainuoja mažiau nei euras, o bilietas į kiną – apie 3 eurus.

Apie savo gyvenimą šiame mieste amerikiečių rašytojas Ray'us Bradbury parašė vieną apsakymą. Čia taip pat vyksta žinomas festivalis „Cervantino“. Taip jį pavadino romano apie Don Kichotą autoriaus garbei.

Perlų salos, Panama

Už 30 kilometrų į vakarus nuo žemyninės Panamos dalies, Ramiajame vandenyje išsidėstęs nuostabus salynas. Kažkada čia buvo išgaunamas didžiulis kiekis perlų ir nuo valdžios slapstydavosi piratai. Dabar ši vieta – nuostabių kurortų vietos gyventojams prieglobstis.

Išsinuomoti namelį Ramiojo vandenyno pakrantėje galima tik 274 eurus per mėnesį. Beje, čia buvo filmuojami trys serialo „Dingę“ sezonai. Dėl savo vaizdingo gamtovaizdžio Perlų salos yra vienos įspūdingiausių Žemėje.

Goa sala (Indija), Agondos paplūdimiai

Pietinė Goa pakrantės dalis – vieta, kur jodinėti drambliais leidžiama tiesiog paplūdimyje. Butelį vyno čia galima nusipirkti už 0,5, euro, išsinuomoti trobelę ant jūros kranto – už 110 eurų per mėnesį.

Šioje Goa dalyje – mažai žmonių, o vietos gyventojai ne taip išlepinti turistų kaip kitoje Indijos pakrantėje. Čia daug šventyklų ir vietų, kur galima užsiimti joga.

Veliko Tirnovas (Bulgarija)

Miestelis išsidėstęs to paties pavadinimo upės slėnyje, šiaurinėje Bulgarijos dalyje. Tai – geriausia Rivjera Juodosios jūros pakrantėje. Čia taip gražu kaip ir Prancūzijoje, bet butelis alaus kainuoja tik 0,7 euroo. Veliko Tirnovas turi tik 200 tūkst. gyventojų.

Šis miestas matė daugelio pasaulio imperijų iškilimus ir žlugimus. Butą galima išsinuomoti už 182 eurų per mėnesį. Vienintelis trūkumas – prastai išvystyta infrastruktūra.

Ho Kokas (Vietnamas)

Vietnamo pietryčių pakrantė garsėja tuo, kad čia plyti 11 tūkst. hektarų atogrąžų miško. Ir tai kone geriausia Azijos vieta nardymui ir povandeninei žūklei: čia driekiasi didžiulis barjerinis rifas. Ir čia turistų nepamatysi net išeiginėmis dienomis. Todėl būstą galima surasti už 134-182 eurų per mėnesį.

Ksamilas (Albanija)

Pietinis Albanijos kraštas – ideali vieta ramiam gyvenimui. Šalia – nedidelis miestas ir nacionalinis parkas. Priešingai nuo kaimyninių Graikijos, Italijos ar net Kroatijos, čia labai pigu: alaus butelis kainuoja 80 centų, būstas – 90 -110 eurų per mėnesį.

Valgykite iki soties jūros gėrybes (čia parduodama iki 30 žuvų rūšių, vidutinė patiekalo kaina kavinėje – 5 eurai, gerkite pigų vyną (5 eurai už butelį), plaukiokite katamaranais.

Las Trankas (Čilė)

Čia yra viena geriausių Pietų Amerikos nuokalnių. Nieko nuostabaus – juk Andai. Slidinėti galima kiaurus metus, o būsto nuoma – 274 eurų per mėnesį. Turtingi turistai gyvena kalnų nuokalnėse, o patyrę slidininkai – kaimuose jų papėdėje.

Yra tik viena problema: čia beveik visada žiema. Bet juk kažkam ji patinka?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.