Vokietijos investuotojų NT konkurencija Lietuvoje negąsdina

Nors nekilnojamojo turto (NT) specialistai jau kelis mėnesius kalba apie rekordinį naujų butų kiekį Vilniuje, tačiau tai vokiečių investuotojų negąsdina. Štai patyrę NT rinkos dalyviai iš Vokietijos, statybų bendrovės „Neufeld Bau“ bendraturčiai, į daugiabučių projektą Karoliniškėse investavo daugiau nei 6 milijonus eurų ir planuoja investuoti į naujus projektus.

Planuojamas dviejų korpusų daugiabutis pirkėjams siūlo 123 butus.<br>Vizualizacija
Planuojamas dviejų korpusų daugiabutis pirkėjams siūlo 123 butus.<br>Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 2:51 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:47 PM

Vokiečiams tinka Lietuvos verslo aplinka

„Tai pirmoji mūsų investicija į NT Lietuvoje. Ilgai analizavę Lietuvos verslo aplinką, pastebėjome teigiamus pokyčius nekilnojamojo turto rinkoje, taip pat pakito lietuvių sąmoningumas. Vis labiau vertinama būsto kokybė nei patraukli kaina“, – pasakojo vienas iš pagrindinių daugiabučio projekto „Karolinos parkas“ investuotojų Haris Brakowskis.

Nors šiuo metu Vilniuje fiksuojamas naujų butų perteklius, vokiečiai stato 7 aukštų, dviejų korpusų daugiabutį Karoliniškėse su 132 butais. Remiantis „Capital Pro“ duomenimis, šiuo metu maždaug 1200 butų pardavinėjami jau pastatytuose namuose, apie 2500 statomuose ir apie 500 dar projektuojamuose būstuose.

„Kiekvienai prekei yra pirkėjas. Kiekvienas pirkėjas rinkdamasis būstą išsikelia tam tikrus kriterijus. Vienam rūpi kaina, o kitam vieta. Žmogus, kuris susitapatinęs su viena miesto dalimi, būsto neieškos kitur. Mes įvertinome didelį laisvų butų kiekį, tačiau siūlydami kokybišką būstą patogioje miesto vietoje, tikime, kad anksčiau ar vėliau paskutiniam butui atsiras pirkėjas“, – įsitikinęs investuotojas.

Statybų kontrolė pagal vokiškos kokybės standartus

„Su vokiečiais užmezgėme strateginę partnerystę, paremtą profesionalumu ir kokybe. Jie nesitiki ir nereikalauja greito pelno, jiems svarbiausia kokybiškas procesas. Jie kontroliuodami projekto vykdymą, jie koncentruojasi į itin aukšto lygio rezultatą“, – apie vokiečių investuotojus atsiliepė projekto „Karolinos parkas“ bendraturtis Vilmantas Mičiūnas.

„Prieš pradėdami darbus apžiūrėjome daug šiuo metu statomų objektų Vilniuje, norėdami įvertinti darbų kokybę. Ir iš tiesų, tik keletas šiuo metu statomų daugiabučių patenkintų tipinio vokiečio reikalavimus. O mūsų tikslas pateikti vokiškų kokybės standartų produktą“,- sakė H.Barkowskis. Dėl šios priežasties investuotojai statybas kruopščiai prižiūri ir Vilniuje apsilanko du kartus per mėnesį.

Anot projektą pardavinėjančios kompanijos „Capital Pro“ atstovo Aurelijaus Jakavicko, vokišką statybų kokybę įvertina ir lietuviai. Anot jo, ypatingai pabrėžiama darbo kultūra ir kokybė nėra vien tik žodžiai, ją pastebi ne tik jie, bet ir pirkėjai, apsilankantys čia su statybų specialistais. „Džiugu girdėti specialistų pagyrimus dėl statybos kokybės lygio, pasirinktų medžiagų ir darbo kultūros statybų aikštelėj“, – teigė A.Jakavickis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.