Rusų turtuolis bando atsikratyti 80 mln. eurų kainuojančio būsto

Rusų milijardierius Dmitrijus Rybolovlevas, buvęs kompanijos „Ukralkalij“ savininkas, parduoda jam priklausantį penthauzą Niujorko Manhatano rajone.

2011 m. D.Rybolovlevas savo dukrai Jekaterinai nupirko penthauzą už sumokėjo 88 mln. JAV dolerių – tuomet tai buvo rekordinio masto sandoris Niurjoko gyvenamojo neklinojamojo turto rinkoje.
2011 m. D.Rybolovlevas savo dukrai Jekaterinai nupirko penthauzą už sumokėjo 88 mln. JAV dolerių – tuomet tai buvo rekordinio masto sandoris Niurjoko gyvenamojo neklinojamojo turto rinkoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2016, 2:21 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 8:14 AM

10 miegamųjų butą su vaizdu į Centrinį parką verslininkas 2011 m. nupirko savo dukrai Jekaterinai. Už penthauzą jis sumokėjo 88 mln. JAV dolerių (80 mln. eurų). Tuomet tai buvo rekordinio masto sandoris Niurjoko gyvenamojo neklinojamojo turto rinkoje. Kiek butas vertas dabar, neatskleidžiama. Tačiau, įvertinant, kiek už jį sumokėta perkant, šį NT parduoti gali būti nelengva, rašo newsru.com.

2014 m. pavasarį Ženevos teismas verslininko ir jo žmonos šešerius metus trukusioje skyrybų byloje paskelbė nuosprendį: Jelenai Rybolovlevai jos vyras turi sumokėti 4,5 mlrd. JAV dolerių. Šis sprendimas leido pakrikštyti Rybolovlevų skyrybų procesą brangiausiu istorijoje. Milijardierius teismo sprendimą apskundė, o antrosios instancijos teismas Jelenai tepriteisė 604 mln. JAV dolerių bei du namus Šveicarijoje.

2012 m. kovą J.Rybolovleva prieš vyrą padavė ieškinį, kuriuo mėgino įrodyti, kad prabangusis pirkinys Manhatane – neteisėtas, mat prieštarauja ankstensiam Ženevos teismo nutarimui, priimtam skyrybų procese. 2010 m. Jelenai pateikus ieškinį teismas Šveicarijoje nurodė įšaldyti visus milijardieriaus aktyvus. J.Rybolovleva iškėlė versiją, jog jos buvęs vyras pardavė 63 proc. akcijų „Uralkalij“ ir 25 proc. „Silvinit“, o už gautus pinigus įsigijo brangaus NT.

Žurnalo „Forbes“ vertinimu, D.Rybolovlevo turtai siekia 8,5 mlrd. JAV dolerių. 2015 m. jis leidinio sudarytame turtingiausių rusų sąraše užėmė 14 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.