Šnipiškėse kyla naujas 40 mln. eurų vertės biurų kompleksas

Nekilnojamojo turto ir plėtros bendrovė „MG Valda“ Vilniuje, Lvovo gatvėje, pradėjo A klasės biurų komplekso „Park Town“ statybas. Naujasis verslo centras įsikurs strategiškai patogioje Vilniaus vietoje – čia pat Konstitucijos pr. besiformuojančiame verslo rajone ir greta būsimo Vilniaus japoniškojo sodo. Bendrovė į kompleksą investuos net 40 mln. eurų.

„Park Town“ komplekso investicijos siekia net 40 mln. eurų.<br>Vizualizacija
„Park Town“ komplekso investicijos siekia net 40 mln. eurų.<br>Vizualizacija
„Park Town“ komplekso investicijos siekia net 40 mln. eurų.<br>Vizualizacija
„Park Town“ komplekso investicijos siekia net 40 mln. eurų.<br>Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 3:46 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 5:57 PM

Naujai statomą A klasės biurų kompleksą sudarys du pastatai, kurių bendras plotas – 22 000 kv.m. Verslo centre veiks konferencijų centras, įsikurs vaikų darželis, restoranas, kavinės, sporto klubas, grožio salonas ir drabužių valykla.

Biurų komplekse bus įrengtos dvi išskirtinės žalios terasos su mažosios architektūros elementais. Didžioji 500 kv.m terasa su vaizdu į būsimą Vilniaus japoniškąjį sodą bus atvira vilniečiams ir miesto svečiams. Planuojama, kad pirmojo pastato statybos bus baigtos 2017 m. pirmąjį ketvirtį, antrojo – 2017 ketvirtą ketvirtį.

„Į Lietuvos rinką besidairančioms tarptautinėms kompanijoms ir Lietuvos įmonėms pasiūlysime išskirtinį verslo centrą, kuriuo sieksime pakeisti požiūrį į tradicinę darbo vietą.

„Park Town“ unikalumas – išskirtinis dėmesys čia įsikursiantiems darbuotojams ir jų asmeniniams poreikiams, siekiant rasti pusiausvyrą tarp šiuolaikiškos darbo vietos ir išpuoselėtos socialinės erdvės“, – sakė „MG Valdos“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Plėtojant naująjį verslo centrą taip pat ypatingas dėmesys skirtas tvarumui – biurų kompleksas bus sertifikuotas pagal tarptautinį pastatų poveikio aplinkai vertinimo ir klasifikacijos standartą BREEAM.

Sertifikatas užtikrina sveikų darbo sąlygų sukūrimą darbuotojams pagal geriausią praktiką ir aukščiausius standartus, atsižvelgiant į apšvietimą, triukšmą ir komfortą. Išmanios pastato ir mikroklimato valdymo sistemos užtikrins efektyvų darbą. Bus integruota antrinio vandens panaudojimo sistema, taip pat numatyta naudoti atsinaujinančius energijos šaltinius: aerotermiją, saulės modulius.

Pasak S. Survilaitės-Mekionienės, tai bus vieni pažangiausių Europoje A klasės biurai. „Verslo centre „Park Town“ bus siekiama sujungti modernią architektūrą su natūralios gamtos sprendiniais. Naujasis biurų kompleksas ribosis su Vilniaus japoniškuoju sodu. Tai išties unikalu, kad verslui strategiškai patogioje vietoje iškilsiantis biurų kompleksas bus kartu apsuptas gamtos“, – sakė S. Survilaitė-Mekionienė.

NT plėtotojai jau kuris laikas aktyviai investuoja į naujus verslo centrus. Tokia tendencija bus fiksuojama dar kelis ateinančius metus.

Remiantis „Swedbank“ duomenimis, šiuo metu Vilniuje esančių modernių biurų plotas lygus 519 350 kv.m, o laisvų vietų A klasės biuruose – mažiau nei 2 proc., vienam žmogui tenkantis biurų plotas – 0,96 kv.m. Tuo tarpu Rygoje ir Taline laisvų vietų A klasės biuruose – 5 proc., o vienam gyventojui tenkantis biurų plotas yra 0,84 kv.m ir 1,25 kv.m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.