Ant naujo septynaukščio stogo – vaikų žaidimų aikštelė

Vilniuje, Čiurlionio g., pradedamas statyti naujas 7 aukštų daugiafunkcis pastatas. 860 kv. metrų teritorijoje statybų bendrovė „YIT Kausta“ stato pastatą su gyvenamosiomis ir komercinėmis patalpomis. Pastato statybos darbus planuojama baigti iki kitų metų vasaros.

Apleistas sklypas M.K. Čiurlionio gatvėje atgis – čia jau pradedamos 7 aukštų gyvenamojo ir komercinio pastato statybos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Apleistas sklypas M.K. Čiurlionio gatvėje atgis – čia jau pradedamos 7 aukštų gyvenamojo ir komercinio pastato statybos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-14 09:36, atnaujinta 2017-06-01 19:14

Šeštame aukšte – žaidimų aikštelė

Statybos darbai bus vykdomi ilgą laiką aptvertoje ir nenaudojamoje teritorijoje. Sklypą „YIT Kausta“ įsigijo praėjusių metų spalio mėn. Šių metų kovo mėnesį pradėtame statyti pastate bus įrengti 51 dviejų–keturių kambarių, 46–132 kv. m ploto butas, taip pat keturios 170–200 kv. metrų ploto komercinės patalpos.

Šeštame pastato aukšte, ant stogo, bus įrengta saugi vaikų žaidimų aikštelė.  Pasak „YIT Kausta“ generalinio direktoriaus Kęstučio Vanago, pastato vieta pasirinkta taip, kad suteiktų visas miestiečio vertinamas privilegijas, kurias jau senokai įvertino didžiųjų Europos miestų gyventojai.

„Šalies didmiesčių gyventojai iš naujo atranda džiaugsmą gyventi miesto centre, kur puikiai išvystyta infrastruktūra, šalia visi svarbiausi objektai, todėl nereikia gaišti laiko automobilių spūstyse. Į tai atsižvelgdami rinkomės sklypą naujam projektui.

Čiurlionio gatvė žavi savo ramybe ir grožiu. Šalia – Gedimino prospektas ir Senamiestis su kultūros ir pramogų objektais, kavinėmis ir restoranais, kuriuos galima pasiekti pėsčiomis, o netoliese esantis Vingio parkas suteikia visas galimybes aktyviam laisvalaikiui gamtoje“, – teigė K.Vanagas.

Atvers nuostabią sostinės panoramą

Pastato septintame aukšte esančioje mansardoje bus įrengti butai su antresolėmis, kurie turės ir erdvias terasas su vaizdu į kvapą gniaužiančią miesto panoramą bei unikalų senamiesčio pastatų ansamblį. Taip pat numatyta sutvarkyti teritoriją aplink pastatą – nutiesti naujus šaligatvius, sutvarkyti pažeistą gatvės dangą, apželdinti teritorijos plotus veja ir apsodinti medžiais.

Pasak pastatą projektavusio bendrovės „Jungtinės architektų dirbtuvės“ architekto Romo Noreikio, inžineriniu požiūriu sudėtingas pastatas suprojektuotas taip, kad jame būtų patogu įsikurti tiek darbui, tiek gyvenimui. Komercinės patalpos bus įrengtos pastato pirmame aukšte, o gyvenamosios patalpos – pakeltos ir atskirtos, kad visi, įsikūrę pastate, jaustųsi komfortiškai.

Atitiks A energinę klasę

„Unikali projekto vieta sufleravo ir architektūrinius sprendimus. Pastato forma ir konstrukcijos sumanytos kai kuriais kompoziciniais ritminiais principais išlaikant stilistinį vientisumą su Naujamiesčio rajono pastatais. Tačiau kartu ieškojome būdų sukurti modernų, šiuolaikinės estetikos tendencijas atliepiantį pastatą vengiant tiesioginių elementų iš šalia esančių pastatų“, – pasakojo R.Noreikis.

Pastate taip pat bus įrengta 70 vietų automatizuota požeminė automobilių aikštelė su keltuvais. Pastatas suprojektuotas taip, kad atitiktų A energinio naudingumo klasę, todėl energijos išteklius naudos taupiai. Taip pat bus įrengtos energetiškai efektyvios šildymo ir vėdinimo sistemos, kurios užtikrins nuolatinį gaivaus ir švaraus oro tiekimą į patalpas.

Iš viso šiemet į gyvenamųjų namų statybas Vilniuje ir Kaune „YIT Kausta“ investuos per 25 mln. eurų ir abiejų miestų gyventojams pasiūlys apie 240 naujų butų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.