Rekordas: 120 butų namas Vilniuje išdygs per metus

Vilniaus Antakalnio rajone kylančiame gyvenamajame komplekse „Antakalnio parkas“ baigti pastato montavimo darbai. Aštuonių aukštų pastate bus įrengti 120 butų , o pirmajame aukšte įsikurs komercinės patalpos.

Pirkėjai skubėjo įsigyti butus su 25-51 kv. m ploto terasomis.<br>Vizualizacija
Pirkėjai skubėjo įsigyti butus su 25-51 kv. m ploto terasomis.<br>Vizualizacija
Aštuonių aukštų pastatas bus baigtas jau šį birželį.<br>„Antakalnio parkas“ nuotr.
Aštuonių aukštų pastatas bus baigtas jau šį birželį.<br>„Antakalnio parkas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 9:48 AM, atnaujinta May 30, 2017, 10:36 PM

Daugiabutis statomas taikant inovatyvią technologiją – specialios trijų sluoksnių gelžbetonio plokštės pagal architektų brėžinius gaminamos ir apšiltinamos „Betonikos“ gamykloje, o po to montuojamos statybos vietoje.

„Toks sprendimas leidžia ne tik užtikrinti kokybę ir pastato ilgaamžiškumą, bet ir ženkliai paspartinti statybos darbus“, – sakė projektą įgyvendinančios bendrovės „Antakalnio parkas“ direktorius Aurimas Martinkėnas. 2015 m. birželį pradėtas statyti „Antakalnio parkas“ kompleksas, planuojama, bus baigtas lygiai po metų – jau šių metų birželį.

Du trečdaliai komplekso butų jau turi šeimininkus – iš 120 1-3 kambarių butų, kurių plotas nuo 33 iki 74 kv.m., nupirkti jau 86, dar dalis jų yra rezervuoti.

Antakalnis – išskirtinis Vilniaus rajonas, kuriame nėra daug naujos statybos namų, tad jaučiame didelį susidomėjimą mūsų projektu. Dauguma butus įsigijusių žmonių – jaunos šeimos, kurioms svarbus prioritetas yra rajono švietimo ir visuomeninių paslaugų infrastruktūra bei galimybė gyventi greta Šveicarijos miško parko“, – kalbėjo A.Martinkėnas. Pasak jo, populiariausi yra 2 kambarių butai, tačiau pirkėjai noriai perka tiek mažesnio, tiek ir didesnio ploto butus.

Pirmiausiai pirkėjai skubėjo įsigyti butus antrajame ir aštuntajame pastato aukštuose, kur keturiolikai butų priklauso erdvios 25-51 kv.m. ploto terasos, taip pat butus viršutiniuose pastato aukštuose, iš kurių atsiveria vaizdai į Vilniaus senamiestį, Gedimino pilį, Karaliaus Mindaugo tiltą.

„Terasos, erdvūs iki 13 kv.m. ploto įstiklinti skandinaviško stiliaus balkonai leidžia geriausiai išnaudoti sąsają su gamta – vienu svarbiausiu Antakalnio privalumų, juo labiau, kad iš jų vienoje pastato pusėje matomas Neries slėnis, o kitoje – Šveicarijos miško parkas, kuris tampa tarsi namo vidaus kiemu“, – teigė A.Martinkėnas.

Bendrovė savo lėšomis iki gegužės mėnesio vidurio sutvarkys besiribojantį su namu parką, kur bus įrengti nauji suoliukai, pėsčiųjų takai, vaikų žaidimų aikštelės, stacionarūs treniruokliai. Atnaujintas parkas bus atviras visiems Antakalnio gyventojams.

Šį projekto architektai – UAB „Eventus Pro“, statybos darbų vykdytojai – „UAB „Binkauskas ir Stašinskas“. Į projektą jį plėtojanti bendrovė investuos apie 8,7 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.