Vienas adresas, o namai keturi

Keturi namai vienas šalia kito. Ir visi pažymėti tuo pačiu 17 numeriu. Keista? Tik ne Vilniaus Šnipiškių rajono gyventojams, kuriems ši numeracija Giedraičių gatvėje – visai įprasta ir patogi.

17 numeriu pažymėtuose namuose gyvenantys vilniečiai sakė, kad toks numeravimas kelia nuostabą tik praeiviams.<br>M.Gučaitės nuotr.
17 numeriu pažymėtuose namuose gyvenantys vilniečiai sakė, kad toks numeravimas kelia nuostabą tik praeiviams.<br>M.Gučaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 16, 2016, 5:00 AM, atnaujinta May 28, 2017, 6:31 PM

Vietiniai žmonės yra pastebėję, kad praeiviai neretai nusistebi vienoda namų numeracija, tačiau sako, jog taip yra tik todėl, kad jie nepasižiūri į namus atidžiau.

„Per daug metų mes jau įpratome, – pasakojo viename iš 17 numeriu pažymėtų namų gyvenanti Galina. – Čia keturi namai tuo pačiu numeriu, bet butai juose skirtingai sunumeruoti, tai taip žmonės ir susigaudo, kur kas.“

Ilgą laiką čia dirba ta pati paštininkė, todėl ji puikiai žino, kur ir kokie butai yra, dėl pašto problemų nekyla.

„Visada gauname, kas mūsų. Niekada negirdėjau, kad ir kaimynai skųstųsi. Jei jau įmeta netyčia laišką ne į tą dėžutę, tai draugiškai grąžiname vienas kitam“, – sakė Galina.

Viename iš šių namų gyvenantis Antanas sakė, kad jam problemų yra buvę tik prieš kelerius metus, kai kvietėsi taksi.

„Jie atvažiavę skambina man, kad išeičiau į lauką, pažiūriu pro langą – jokio taksi nematau. Pasakiau, kad pažiūrėtų, ar tikrai ten stovi. Sakė, kad taip – prie 17 namo Giedraičių gatvėje. Po to išsiaiškinome, kad pas kaimynus stovėjo“, – nutikimą prisiminė Antanas.

Jis kartais nugirsta, kaip praeiviai stebisi vienoda namų numeracija.

„Keletą kartų girdėjau pro šalį einančius žmones sakant, kad kaip čia gali būti vienodi numeriai. Man tai atrodo juokinga, nes jie nepažiūri, kad butų numeriai skirtingi“, – kalbėjo Antanas.

Butų numeriai iš tikro surašyti ant prie durų esančių pašto dėžučių arba ant pačių namų durų. Štai viename name butai sunumeruoti nuo 1 iki 3, kitame – nuo 4 iki 7 ir t.t.

Vienodais numeriais pažymėtų namų gyventojai sako, jog klausimų dėl namų numeracijos kyla tik tiems, kurie pirmą kartą eina Giedraičių gatve, nes tie, kurie čia vaikšto kasdien, žino, kad jokios klaidos čia neįvelta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.