Dėl vaizdų į Gedimino pilį pasiryžę varžytuvėms

Nedidelę Olimpiečių gatvę galima laikyti viena prestižiškiausių vietų visame Vilniuje. Juk jos kaimynystėje stūkso Gedimino pilies bokštas, čia pat teka Neris, o po kelių minučių kelio pėsčiomis – miesto centras ir senamiestis.

Vienos patraukliausių šio projekto ypatybių yra šalia esanti Neries krantinė ir miesto centras, kurį galima pasiekti vos per keletą minučių be automobilio.<br>Hanner archyvo nuotr.
Vienos patraukliausių šio projekto ypatybių yra šalia esanti Neries krantinė ir miesto centras, kurį galima pasiekti vos per keletą minučių be automobilio.<br>Hanner archyvo nuotr.
Kvartale projektuojami įvairaus dydžio butai.<br>Hanner archyvo nuotr.
Kvartale projektuojami įvairaus dydžio butai.<br>Hanner archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Alina Žalytė

May 23, 2016, 9:15 AM, atnaujinta May 24, 2017, 3:06 PM

Nieko keista, kad vos pasigirdus kalboms apie naujas statybas šioje vietoje, kaipmat atkuto prabangaus nekilnojamojo turto pirkėjai.

Neseniai šioje vietoje pradėti statyti „Pilies apartamentai“ yra pirmasis projektas buvusioje „Žalgirio“ stadiono teritorijoje.

Čia planuojami septyni mažaaukščiai A ir B energinės klasės daugiabučiai. Pirkėjai jau dabar suskubo rinktis apartamentus Gedimino, Vytauto, Kęstučio ar kitų kunigaikščių vardais pavadintuose namuose.

„Galimybė pro langus matyti Gedimino pilį, vieną svarbiausių Vilniaus, Lietuvos istorijos ir valstybingumo simbolių, turėjo įtakos renkant ne tiktai projekto, bet ir atskirų namų pavadinimus“, – paaiškino projektą plėtojančios bendrovės „Hanner“ pardavimų ekspertas Aurimas Satkūnas.

Pasak pašnekovo, „Pilies apartamentai“ yra išskirtinis kvartalas, kuris skirtas solidžiam būsto pirkėjui. Vienos patraukliausių šio projekto ypatybių yra šalimais esanti Neries krantinė ir miesto centras, kurį galima pasiekti vos per keletą minučių be jokio automobilio.

Išspręs parkavimo problemą

Kunigaikščių vardais pavadinti apartamentai išsiskiria ne tik savo vieta, bet ir kvartalo struktūra, uždara teritorija, energiją tausojančiais sprendimais. Čia išdygs vos keturių aukštų daugiabučiai, o vietoj automobilių aikštelės planuojamas sakurų parkelis, žalieji plotai ir sveikatingumo aikštelės.

Šiuo projektu bendrovė ketina išspręsti vieną aktualiausių klausimų gyvenant centre – automobilių parkavimo vietų stygių. Kvartale bus įrengta erdvi dviejų lygių požeminė aikštelė, kurioje bus kur kas daugiau parkavimo vietų nei suplanuotų butų.

Taip gyventojai, turintys ne vieną automobilį, galės įsigyti papildomas parkavimo vietas. Taip pat ši daugiau nei 280 vietų automobilių aikštelė galės patenkinti ne tik kvartalo gyventojų, bet ir kaimynų poreikius.

„Gretimų namų gyventojams parkavimo vietų trūksta, tad jei jų liks, mielai jas parduosime šalia įsikūrusiems žmonėms. Taip kuo mažiau automobilių bus paliekama gatvėje, o čia gyvenantys žmonės galės džiaugtis laisva erdve, skirta poilsiui“, – teigė bendrovės „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Išmanioji šildymo sistema

Aukštą energinę klasę vertinantys pirkėjai ras iš ko rinktis: dalis planuojamų daugiabučių atitiks aukščiausią A klasę, kita – B energinę klasę. Visuose apartamentuose taip pat bus įdiegti išmanieji šildymo sistemos sprendimai.

„Į šį kvartalą investuojame kur kas daugiau nei į kitus savo projektus. Butuose bus įdiegta grindinio šildymo sistema, tai suteiks aukštą komforto lygį. Pasirūpinsime ir modernia šilumos valdymo sistema – pirkėjai galės paskirstyti šilumos kiekį kiekvienam kambariui atskirai“, – pabrėžė A.Avulis.

Sienoje bus įmontuotas monitorius, kuriame gyventojai galės pasirinkti norimą patalpų temperatūrą ir nustatyti šildymo režimą. Šildymą bus galima valdyti ir nuotoliniu būdu.

Taip pat būsimieji naujakuriai pagal savo poreikius galės įsirengti ir židinius.

Kvartalas pasižymės ne tik išmaniaisiais sprendimais, bet ir išvaizda. Pastatų apdailai naudojamos modernios, kokybiškos, natūralios ir ilgaamžės medžiagos. Projekto autoriai – architektai Sigitas Sparnaitis ir Vytenis Gerliakas – parinko ne tik namų architektūrinį stilių, bet ir spalvą, apdailą, kuri natūraliai įsilies į miesto centro urbanistinį vaizdą.

„Iš tiesų šiame projekte parodysime viską, ką galime ir mokame geriausiai“, – pridūrė pašnekovas.

Susidomėjimas – didžiulis

„Pilies apartamentų“ projektas yra kuriamas pačiame miesto centre, todėl besidomintiems nekilnojamuoju turtu jis yra puikiai matomas ir žinomas. Natūralu, kad pirkėjai, ieškantys naujo prabangios klasės būsto, suskubo – šiame kvartale jau parduotos trys dešimtys butų, nors kvadratinio metro kaina svyruoja nuo 2,5 iki 4,5 tūkst. eurų.

„Pirkėjų dėmesys išties labai didelis. Į butus, iš kurių atsiveria puikūs Gedimino pilies vaizdai, pretenduoja du arba trys pirkėjai. Tokių butų, kaip ir tokių sklypų, Vilniuje nėra daug, todėl kartais mums tenka svarstyti, kaip nenuvilti vieno ar kito kliento“, – pripažino A.Satkūnas.

Kvartale projektuojami įvairaus dydžio butai – nuo 40 kv. m iki 140 kv. metrų, tačiau kol kas pirkėjai skirtingo ploto butais domisi vienodai. Statybos darbai čia vyksta itin sparčiai, kai kuriuose namuose jau pradėti antrojo aukšto mūro darbai.

Planuojama, kad pirmieji naujakuriai į butus galės įsikelti jau kitąmet – pirmojo ketvirčio pabaigoje arba antrojo ketvirčio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.